Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. március 1., vasárnap

Hová költözött Máriusz és Fruzsina?Hogyan búcsúztak?

Forrás : ebihoreanul.ro 

Napok óta egyik legszomorúbb hír Nagyváradon, elköltöztek a virágárusok az Ezredévi Emléktérről. Máriusz és Fruzsina Budapestre költözött az eBihoreanul értesülése szerint. Nagyvárad és a Libertății tér szegényebb lett. Máriusz és Fruzsina szebbé tették a Szent László, majd az Ezredévi Emlékteret a virágaikkal. Virágkötők voltak, akik minden alkalomra összeállítottak olyan egyedi kompozíciókat, melyeket nem tudunk elfelejteni. Menni kellett, mert nem volt más lehetőségük. Pedig ha hagyták volna őket, szebbé tették volna a központot.Sok váradi biztosan nem fogja elfelejteni Máriuszt és Fruzsinát, mert évekig meghatározó szerepük volt, mely egyeseknek nem tetszett. A szépnek el kell tűnni, mert Nagyváradot a szürkeség fogja jellemezni. Szomorú vagyok, mert Máriusz és Fruzsina nélkül nehezebb lesz elviselni a jövő Nagyváradát. Nem nevezem meg azokat, akik felelősek a távozásuk miatt, mert félek. Idézem az egyik hozzászólót az idézett cikkből :

"Distinsule si minunatule FLORAR, va multumim pentru ceea ce ati facut pentru Oradea, pentru unicitatea creatiei dvs si pentru profesionalismul dvs. rarisim, aproape imposibil de gasit in acest oras. Personal consider ca este dureros, de plans faptul ca plecati de langa noi. Am cumparat buchete de la dvs., au adus intotdeauna uimire si fericire prin frumusetea lor. Inteleg ca afacerea nu a fost apreciata la adevaratul nivel si asta v-a indemnat sa mergeti spre zari mai bune. Oradea pierde un OM MINUNAT! Are cineva indrazneala de a continua aceasta arta a florilor in zona centrala, pentru a aduce natura mai aproape de sufletele noastre? "

A Florius Art Facebook oldalon ez olvasható román és magyar nyelven :

"RO/ HU Mulțumim pe această cale tuturor, cuvintele de încurajare și susținerea ce am primit în ultimele zile. Ne-am dori că atăt cei prezenți aici, căt și alți locuitori al orașului, toți cei care ne sustineți, să știe că : deocamdată nu se va pierde nimic. Florius Art și tot anturajul creat în preajma lui nu dispare complet. Marius și familia lui se mută, acest lucru este definitiv. Dar magazinul, grădina cu flori, muzica și pianul rămane. Informații suplimentare vom mai comunica separat, despre fiecare secțiune amintită. Este foarte important conștientizarea lucrurilor, și acceptarea a ceea ce este. Se lucrează pentru rezolvarea lucrurilor, atitudinea pozitivă a participanților și a susținătorilor este de mare folos pentru reușită. Vă mulțumim dacă distribuiți acest mesaj, astfel va ajunge la mai multe persoane interesate. Florius Art ...

Szeretnénk mindenkinek ezúton is megköszönni, azt a rengeteg biztató szót és támogatást, amit az utóbbi napokban kaptunk. Szeretnénk, ha az itt lévők is és mindenki a városban elő emberek közül, aki támogatást nyújtott, hogy megtudja azt, hogy egyenlőre nincs veszve semmi. A Florius Art és az őt jelentő környezet nem tűnik el teljesen. Marius és családja elköltözik, az már végleges. De a bolt, a virágos kert, a környéket belengő zene és a zongora, az marad. Mindegyik említett részletről lesz még további tájékoztatás, de a legfontosabb a tudatosítás és az elfogadás. Folyamatos a munkálkodás minden téren és a támogatók pozitív hozzáállása sokat segíthet. Köszönjük ha megosztod ezt a közleményt, ezáltal minél több érdeklődőhöz eljuthat a hír. Florius Art"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése