Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. március 20., péntek

Szigorú törvényekkel megváltoztatható a mentalitás?

"Tizenöt évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható az, aki a fertőző betegségek leküzdése meghiúsításának bűncselekményét követi el, és ezzel egy vagy több ember halálát okozza." - olvasható a Maszol cikkében. Azt nem tudom, hogy ezt a szigorú törvényt ismerik azok, akik hazatérnek. Nem is beszélve arról a rendelkezésről, mely előírja a kötelező 14 napos karantént ,azok részére akik több mint 500 koronavírussal fertőzött országból jönnek haza. Jönnek, mert hamarosan lesz a húsvéti ünnep, melyet a családdal kell tölteni. Igaz, van köztük sok olyan, akik elvesztették a munkahelyüket,nem tudják fizetni a költségeket. A legtöbb megszokásból jön haza, gondolva azt, hogy meg lehet találni "a kiskapukat ",rájuk nem vonatkoznak a törvények, mert nagyon sok pénzt küldtek haza. Hősként jönnek, mert ezt szokták meg. Nekik mindent lehet, kibújhatnak a törvények alól is.

A törvény szerint 15 év börtönbüntetést kaphat, ha hazudik és közben koronavírussal van megfertőzve, általa mások meghalnak.Tömegesen jönnek, reménykedve abban ,hogy ők nem kaphatják el a koronavírust. Pedig csalódni fognak, mert Victor Costache azt nyilatkozta a Digi24 csatornának, hogy legfeljebb 4.000 koronavírussal fertőzött beteget tudnak ellátni. Nem tudják milyen helyzetben van az egézségügy? Johannis arra kéri őket, hogy ne jöjjenek, de ők nem fogadnak szót. Nem tudatosult bennünk, hogy veszélybe sodorhatják a szeretteiket, sőt halálukat is okozhatják,mert vírushordozók lehetnek.

15 év börtönbüntetés visszatartó erő? Nem hinném, mert a mentalitást nem tudja megváltoztatni. Több forgatókönyv létezik, de egyik sem optimista a koronavírussal kapcsolatban. Még koronavírus járványnak az elején vagyunk.Mit tesznek a hazatérő honfitársaink? Sokan megszöknek a karanténból, élik a megszokott életüket, mert törvényeket ki lehet játszani. Számukra kegyetlen valóság lesz szembesülni azzal a ténnyel, hogy a koronavírust nem lehet "kijátszani ".Lehet meggyógyul,lehet nem. Băsescu szerint a katonaságot kell kivezényelni az utcákra, mert másképp nem lehet visszaszorítan a koronavírust. Lehet igaza van, mert jól ismeri a nép mentalitását. Ez egy pofon lehet a hazatérőknek.Nem ilyen fogadtatásra számítanak. Pedig jól ismerik az olaszországi helyzetet. Bár tévednék  ...

Még egy mondatot : Nagyváradon alig látszik a koronavírus okozta félelem. Élik a mindennapjaikat ,igaz sokkal kevesebben járnak az utcákon .Bihar megyében csak két koronavírussal fertőzött beteg van. Minket kikerül?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése