Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. március 31., kedd

Az ingázókat nem érinti az új katonai rendelet - Zatykó Gyula személyes tapasztalata


Fotó : Czeglédi Zsolt.Forrás : MTI/ erdon.ro


Jó hírről számol be az Erdély Online. Az ingázók továbbra is átjárhatnak a határátkelőn,mert őket nem érinti a mától érvénybe lépő 4. számú katonai rendelet.Ezt támassza alá Zatykó Gyula a polgármester tanácsadó személyes tapasztalata,ugyanis Biharkeresztesből ingázik naponta.Idézet a cikkből :

"A vasárnap kihirdetett, mától érvénybe lépő 4. számú katonai rendelet többek között a Romániába bejövő teherautó-sofőrökre nézve jelent módosításokat, a határon át ingázó munkavállalók továbbra is az ismert feltételek mellett járhatnak át dolgozni."

Pap István ezt írja az ingázókkal kapcsolatban :

"Laura Bondar azt javasolja minden érintettnek, hogy figyeljék a határrendészet által működtetett honlapot, amelyen valós idejű információkat lehet megtudni a határátlépőkről, konkrétan azt, hogy melyik van megnyitva, illetve azt, hogy mennyi az aktuális várakozási idő. Az említett honlap adatai szerint Bihar megyében három határátkelő működik, a borsi, a nagyszalontai és a székelyhídi, míg az érmihályfalvi március 14-e óta le van zárva. Fontos tudni, hogy a nagyszalontai és a székelyhídi határátkelők csak a harminc kilométeres körzetükben a határ túloldalára dolgozni járó ingázóknak vannak megnyitva."

Zatykó Gyula tanácsadó személyes tapasztalata is ezt támasza alá,mert naponta ingázik Biharkeresztes és Nagyvárad között :

"Saját tapasztalatait megosztva velünk elmondta, hogy a körülményekhez képest aránylag könnyű átjutni a határon, természetesen akkor, ha mindenkinek megvannak a szükséges dokumentumai."


"Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke lapunknak elmondta, hogy az ingázás minél zökkenőmentesebb biztosítása érdekében a határ harminc kilométeres sávjában lévő érintett önkormányzatok igazolást adnak a Bihar Megyei Tanácsnak a Magyarországra ingázó lakosaikról, miután megbizonyosodik arról, hogy az érintetteknek van munkaviszonyuk Magyarországon és dolgozni mennek át. A megyei tanács a maga során átadja ezeket az igazolásokat a rendőrégnek, hogy ezáltal is biztosítva legyen az, hogy a munkavállaló ne kelljen házi elkülönítésbe vonuljon, amikor visszatér. „Több település is átadta már ezeket az igazolásokat, mi közvetítettük ezeket a rendőrségnek, és működnek a dolgok” – fogalmazott Pásztor Sándor. A tanácselnök hangsúlyozta, hogy ez az intézkedés kizárólag az ingázókat érinti. Egyébként a Románia határátkelőiről valós idejű információkat közlő https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/ honlap adatai szerint Bihar megyében három határátkelő működik, a borsi, a nagyszalontai és a székelyhídi, míg az érmihályfalvi határátlépő március 14-e óta le van zárva. A nagyszalontai és a székelyhídi határátkelők csak a harminc kilométeres körzetükben a határ túloldalára dolgozni járó ingázóknak vannak megnyitva. Ezeken a határátkelőkön tíz perc volt a várakozási idő tegnap napközben. A borsi vámon tegnap napközben húsz perc volt a várakozási idő."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése