Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. március 31., kedd

Dr. Gheorghe Carp : a Megyei Kórházban senki nem fertőződött meg koronavírussal az orvosi személyzetből

Illusztráció.Forrás : erdon.ro


Március 30-án futótűzként terjedt a hír Nagyváradon, koronavírussal fertőződött meg az orvosi személyzetből valaki a Megyei Kórházban.Az egyik weblap közölte a hírt,mely szerint az egyik ápolónő Olaszországból hazatérő fia által lett megfertőzve az orvosi személyzetből.Dr. Gheorghe Carp az eBihoreanul lapnak adott nyilatkozatában tisztázta a félreértést.Az ápolónő fia ,aki TIR sofőr március 20-án érkezett haza,édesanyja önkéntes házi elkülönítőben tartózkodik.Nem találkozott senkivel,tehát nem tudta átadni a fertőzést.Dr. Gheorghe Carp azt mondta,hogy ez álhír,vagyis hazugság.

U.I.
Kedd este már úgy tudták,hogy egy orvos meghalt koronavírusban,mások kritikus állapotban vannak.Talán az álhírek elkerülése végett jó volna,ha tiszta vizet öntenének a pohárba,és adatokat közölnének minden szinten.


"Dr. Gheorghe Carp, a Bihar megyei kórházak koordinátora cáfolja a híreszteléseket. A Bihoreanul lapnak nyilatkozva elmondta: a megyei kórház egyik ápolónőjének a fia, aki valóban teherautósofőr, március 20-án tért haza egy útról. Azon a napon az ápolónő telefonon értesítette a kórházat, hogy nem megy be dolgozni, ugyanis házi elkülönítésbe vonul fiával együtt. „Tizenegy napja nem jött a kórházba, tehát nincs ahogy behozza a fertőzést” – fogalmazott Carp, aki tudatta azt is, hogy az ápolónőnek nincsenek szimptómái, ettől függetlenül mintát vettek tőle, és alávetik a PCR-tesztnek. Carp hangsúlyozta, hogy Nagyváradon nincs egyetlen koronavírussal fertőzött orvos sem. A koordinátor hazugságnak nevezte a hírportál történetét, csakúgy mint azt az elterjesztett híresztelést is, miszerint Bihar megyében meghalt egy koronavírussal fertőzött férfi, és azt is, hogy a védőfelszerelések zöme használhatatlan lenne. Carp szerint az ilyen álhírek terjesztői ellen büntetőjogi eljárást kellene indítani. A hírportál inkriminált cikke egyébként már nem érhető el."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése