Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. március 28., szombat

A koronavírus-járvány egységbe kovácsolja a váradi magyarokat?

A koronavírus-járvány egységbe kovácsolja a váradi magyarokat?Alaposan széjjel van verve a váradi magyarok egysége.Hatásos volt az "oszd meg és uralkodj" módszer.Sikerült szembe állítani egymással a váradi magyarokat.Az otthoni karanténba van időnk elgondolkozni azon,hogy kinek vagy kiknek használ ez a politika.A koronavírus-járvány elhúzódása kényszerhelyzetbe hozta a váradiakat.A magyar-magyar viszonyban változást okoz,mert egymásra vagyunk utalva.Lehet ez a családban,lehet a szomszéddal,vagy ismeretlen emberekkel való kapcsolatban fog egy kedvező folyamatot elindítani.Félre kell tegyük az előítéleteinket,véleményünket és mentalitásunkat,mert egymáson segíteni kell,egymásra vigyázni kell.A bezártság lehet közelebb fog hozni minket,mint 1989 előtt volt.Sokan mint irgalmas szamaritánusként kell segítsen azon,akit ellenségnek vélt.A váradi magyarság többsége vallásos és valamelyik egyházhoz tartozik.Biztosan ismerik az irgalmas szamaritánus példázatát. Eljött az ideje,hogy kövesse Jézus példázatában szereplő irgalmas szamaritánus példáját,tegyen jót az embertársainak.

Remélem,felébrednek a váradi magyarok,és nem engedik,hogy bármelyik politikus megossza az egységüket.Nagy tragédia lenne,ha koronavírus-járvány után ismét onnan induljanak el,ahonnan befejezték az egymás elleni harcot.

Valószínű,a magyar-román viszonyra jó hatással lesz a koronavírus-járvány,mert megérthetik,hogy Isten nem személyválogató.Olvassa el a Cselekedetek könyve 10. rész 34. és 35. verseit a Károli fordítású Bibliában , mert megérti Isten álláspontját Ezek a hetek,hónapok megváltoztatják az életünket és gondolkodásunkat.Nagyvárad még nincsen érintve a koronavírus-járványban,de a legrosszabb helyzetekre fel kell készülni. Mit tehet? Maradjon otthon és tartsa be a rendelkezéseket,mert az élete és mások élete függ ettől.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése