Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. március 21., szombat

Koronavírus : megszigorító intézkedéseket vezetnek be március 22-én 22 órától

 
Marcel Vela.Forrás : Agerpres 

További megszigorító intézkedéseket vezetnek be március 22-én 22 órától a koronavírus terjedésének a megfékezése érdekében.Ezt írja az Agerpres röviden : "Hétfőtől felfüggesztik tevékenységüket a bevásárlóközpontok kiskereskedelmi és szolgáltató cégei, kivételt képeznek az élelmiszerüzletek, a gyógyszertárak és állatgyógyászati patikák, valamint a vegytisztítók - jelentette be szombaton késő este Marcel Vela belügyminiszter." 
Forrás : www.agerpres.ro 


"Újabb óvintézkedéseket jelentett be szombat este Marcel Vela belügyminiszter a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. Ezek vasárnap este 10 órától lépnek életbe. Ismertetjük a legfontosabbakat:

Bezárnak a fogászati rendelők, csak a sürgősségi fogorvosi beavatkozások engedélyezettek
Az élelmiszerboltok, gyógyszertárak és ruhatisztítók kivételével bezárnak az üzletek a bevásárlóközpontokban (mallokban)

Az utcákon, köztereken nem verődhetnek össze három fősnél nagyobb csoportok, csak ha a csoportot alkotó személyek együtt élnek

Este 10 után az emberek csak indokolt esetben hagyhatják el a lakhelyüket. A lakhelyelhagyás a következő célokból történhet:

1. munkavégzés, illetve munkahelyre való eljutás, abban az esetben, ha a munka nem végezhető el otthonról

2. alapszükségleti cikkek beszerzése, beleértve a háziállatok szükségleteit is

3. halaszthatatlan orvosi vizsgálatok elvégzése

4. beteg, idős vagy fogyatékkal élő hozzátartozó, illetve gyermek ellátása/elkísérése, haláleset

5. rövid séta, kutyasétáltas a lakhely közelében

a hatóságok azt ajánlják, hogy naponta 6-22 óra között az emberek csak a fentebb említett célokból hagyják el a lakhelyüket

külföldi állampolgárok nem léphetnek be Románia területére; ha átutazni akarnak az országon, ezt csak egy kijelölt tranzitútvonalon tehetik meg (kivételek: a román állampolgárok családtagjai, a Romániában tartózkodó uniós állampolgárok családjai, romániai tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek és még néhány kategória)"

További információk a Transindex cikkében :

"Bejelentették továbbá, hogy Romániába nem román állampolgár nem jöhet be a szükségállapot ideje alatt, kivételt képez ez alól a teherforgalom, vagy ha az állam engedélyezi tranzitfolyosón át.

Azok, akik elhagyják a kötelező otthoni felügyeletet különösen veszélyes személyeknek tekintik ezután, és erőszakkal fogják karanténba helyezni őket.

A belügyminisztérium kiadta rendeletbe az önkormányzatoknak, hogy vegyék nyilvántartásba a 65 év feletti olyan személyeket, akiknek nincs támaszuk. Számukra kötelező lesz élelmiszert biztosítani.

Az istentiszteleteket/miséket meg lehet tartani a templomban, de résztvevők nélkül. A hatóságok az online, vagy a sajtón keresztül való közvetítést javasolják. Lehet tartani esküvőket, keresztelőket is, de ezekre nem mehet el nyolcnál több személy."

Teljes videó itt nézhető meg '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése