Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. szeptember 26., szerda

Tüntettek a börtönőrök Váradon

Sok mindennel elégedetlenek a börtönÅ‘rök, és ennek hangot is adtak a tüntetésen Fotó: Ciucur Losonczi Antonius 
Sok mindennel elégedetlenek a börtönőrök, és ennek hangot is adtak a tüntetésen

"A nagyváradi büntetés-végrehajtási intézmény alkalmazottai mellett a szamosújvári, aradi, nagybányai börtönökben dolgozók is tüntettek tegnap a prefektúra előtt. Sok mindennel elégedetlenek." - írja Ciucur Losonczi Antonius a Bihari Naplóba.Lehet meglepő a hír,de tényleg tüntettek Váradon a börtönőrök.Teljes cikk : 

"Kedd reggel közel 40 börtönőr, börtönökben dolgozó tüntetett a prefektúra épülete előtt, Tudorel Toader igazságügyi miniszter lemondását követelve, mivel az a szakszervezeti képviselőkkel folytatott tárgyalások után sem tudta megoldani az olyan égető problémákat, mint az alkalmazottak hiánya, vagy a túlóra fizetése. A prefektúra előtt a nagyváradi börtön alkalmazottai mellett a szamosújvári, aradi, nagybányai börtönökben dolgozók is tüntettek. „A japánsztrájkunk óta az igazságügyi miniszter semmilyen konkrét intézkedést sem hozott, ellenkezőleg, át akart verni. A múlt hónapi fizetésünkbe egy túlórát sem fizettek ki a kérésünk félreértelmezése miatt. Ők azt mondják, hogy mi 250%-os túlórapénzt kértünk, ami nem igaz. Azt kérjük, hogy ugyanúgy fizessék, 75%-os növeléssel, ha pedig nem tudnak biztosítani megfelelő szabadidőt, akkor 100%-ossal, ahogy az az egészségügyben történik” – nyilatkozta Călin Ardelean, a Nagyváradi Börtön alkalmazottait tömörítő szakszervezet elnöke.

Veszélyes megoldás
Elmondta ugyanakkor azt is, hogy a Nagyváradi Börtön dolgozói azzal a megoldással sem értenek egyet, hogy a börtönök – még a szigorúan őrzöttek is – rabokkal legyenek őriztetve. A jó magaviseletű rabokat őröknek választják ki, ez azonban veszélyes – mutatott rá a szakszervezeti elnök.
A Nagyváradi Börtön alkalmazottai ugyanakkor létszámhiánnyal küzdenek, 340 helyett csak 240-en vannak. Elégedetlenek ugyanakkor azzal kapcsolatban is, hogy nem rendeznek versenyvizsgákat az igazgatói állásokra: szerintük a kinevezések körül visszaélések történnek, a miniszter illegálisan hosszabbítja meg az ideiglenes kinevezéseket." 

Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése