Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. szeptember 21., péntek

Az átalakított Kálvária domb/Gomba/Ciuperca 2016 január elsején este

2015 november végén átadták az átalakított Kálvária dombot a váradiaknak. Nagyobb részt EU-s pénzből finanszírozták a munkálatokat.Az átadást követően a váradiak ezrei,tízezrei tekintették meg az Abed Nego cég által épített új Kálvária dombot,mármint a lecsupaszított dombot.A propaganda gépezet beindult.Nagyvárad Polgármesteri Hivatal vezetőiről dicshimnuszokat zengtek a helyi sajtó és az országos sajtó munkatársai. Ilie Bolojan karrierje felszálló ágban volt ekkor.Sok váradinak tetszett az új átalakított domb.

2016 november 13-án szombat éjjel következett be a dráma : az első hóolvadás alkalmával a talaj megcsúszott.Az átalakított domb nagyobb része tönkre ment. Az agyonra dícsért domb látványa könnyekre fakasztotta a váradiakat.A dombot azonnal le kellett zárni.Az Abed Nego cég tagadta,hogy az ő hibájából keletkezett a természeti katasztrófa.A cég köszöni,jól van,mert több nagyobb projekteket nyert meg.Ki fogja kifizetni a helyreállítás költségeit?A váradiak, mert a helyi költségvetésből fedezik a munkálatokat,mely stagnál,de talán jövőre kész lesz. Ilie Bolojan polgármester elismerte,a Kálvária domb átalakítását nem a legjobban végezték.de arra a tényre hivatkozott,hogy ő sem tökéletes.

2016 január elsején este készítettem néhány fotót az átalakított Kálvária dombról. Nem a legjobb a minőség,de képet alkothat,milyen volt a domb.Legközelebb 2020 január elsején készíthetek új fotókat,mert ebben az évben biztosan nem lesz kész.Joggal mondhatjuk,hogy Nagyvárad egyik jellegzetessége tönkre ment,de a Gomba/Ciuperca vendéglő mellől bármikor készíthet fotókat és videókat '

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Panorámák





Ötödik videó

Forrás : Egy Váradi/Google Fotók

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése