Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. szeptember 19., szerda

Helytörténet a centenáriumra

Nagyvárad múltját bemutató helytörténeti tankönyv jelent meg 
Nagyvárad múltját bemutató helytörténeti tankönyv jelent meg

"Az önkormányzat a centenáriumra időzítve jelentetett meg egy Várad múltját bemutató helytörténeti tankönyvet VII. osztályosok számára. A tankönyvet és a munkafüzetet a Treira adja ki." - írja a Bihari Napló.Sok adatot nem tudunk a helytörténeti tankönyvről,de érdeklődéssel fogják forgatni a VII. osztályosok.Magyar nyelven is olvasható lesz,és igényelni is lehet.Teljes cikk :

"Összesen kétezer példányt nyomtattak abból a hetedikeseknek szánt tankönyvből, és további kétezer példányt abból a munkafüzetből, amely Nagyvárad múltját ismerteti. Az Utazók a város múltjában című kiadványt a centenárium alkalmából jelentetik meg, áll a polgármesteri hivatal közleményében, melyből megtudjuk azt is, hogy a tankönyv összeállításának a célja az, hogy a fiatal generációk is megismerjék saját városuk múltját, illetve hogy megismerkedjenek saját gyökereikkel. A könyv szerzői dr. Elisaveta Roşu, dr. Elena Cristina Marian, Antonia Silaghi és Ramona Iştoc. A kiadvány tudományos tanácsadói Gabriel Moisa, dr. Sorin Şipoş, dr. Aurel Chiriac és Radu Românaşu voltak. A tankönyvet és a munkafüzetet a Treira kiadó adja ki 44.310 lejből (áfával együtt). Ezerkétszáz könyvet és ugyanennyi munkafüzetet már ki is szállítottak a nagyváradi iskolákba, két-három példány pedig a megyei könyvtárhoz, az egyetemi könyvtárhoz és a pedagógusok házának könyvtáráshoz jut majd.

Lehet igényelni
A polgármesteri hivatal közleménye idézi dr. Elena Cristina Mariant, a Bihar Megyei Tanfelügyelőség történelemoktatásért felelős inspektorát, aki elmondta: „Az összes nagyváradi tanintézményt értesítettünk, ahol román, magyar és német szakos hetedik osztály működik. (…) Egyes tanintézmények amellett döntöttek, hogy Nagyvárad történelme választható tantárgy legyen heti egy órában, ezt az órát a történelemtanár tartja. Azokban az iskolákban, ahol a 2018–2019-es tanévben nem sikerült választható tantárgyként bevezetni Nagyvárad történetét, ott a történelemtanárok a történelem szakkörön fogják ezt a tárgyat oktatni. A történelem szakkör a tanár önkéntes munkája, és ha lesznek kérelmek a szakkörök részére, akkor további tankönyveket és munkafüzeteket is lehet igényelni” – fogalmazott." 

Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése