Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. szeptember 25., kedd

Ilie Bolojan lemondott a PNL első alelnöki tisztségéből - Fake news?Nem '

Ilie Bolojan a demisionat din funcÅ£ia de prim vicepreÅŸedinte PNL! 
Forrás : ebihoreanul.ro 

Váratlan hírt olvashatunk az eBihoreanul lapban : Ilie Bolojan lemondott a PNL első elnökhelyettesi tisztségéből.A nyáron még tagadta a hírt,sőt azt is mondta, hogy "fake news",mely magyarul álhírt jelent.Ma délután közölte a hírt a váradi újság a Știri pe surse bukaresti honlapra hivatkozva.Az eBihoreanul cikkét olvasva azt tudjuk meg,hogy a viszonya Ludovic Orbánnal nem volt felhőtlen.A lemondása okáról nem sokat tudunk meg,de talán eljött megfelelő pillanat számára.Úgymond "égett a talaj a lába alatt ".Ilie Bolojan ezentúl Nagyváradra összpontosít.Lehet nem véletlenül nem olvasható a neve az EU Parlamenti választások listán,mely 2019-ben lesz.Arról is panaszkodott Bolojan,hogy állandóan csörög a telefonja,ezért nem tud eleget tenni a tisztségének.Lemondása híre több PNL-s politikust meglepett.Pedig benne látták sokan a PNL "megmentőjét ".Miniszterelnöknek is szánták volna,mert ilyen erős és híres polgármestere a PNL-nek nem nagyon van.De még van két év a következő parlamenti választásokig.Addig sok víz fog lefolyni a Körösön.

stiripesurse.ro az Agerprest ídézte,mely megbízható hírforrás.Itt ezt olvashatjuk :

"Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, preşedintele organizaţiei judeţene Bihor a Partidului Naţional Liberal, a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte pe strategii politice al PNL.

"La începutul săptămânii trecute mi-am depus demisia la sediul central PNL", a declarat Bolojan, marţi, pentru AGERPRES.

În ceea ce priveşte motivele pentru care a făcut acest gest, Bolojan a spus că va dori să se concentreze pe proiectele orădene.

"În condiţiile în care Primăria Oradea are un număr important de proiecte în derulare, atât proiecte europene, cât şi cele de investiţii din bugetele locale, timpul necesar derulării acestora, pregătirii acestora, este destul de mare. Am decis să-mi canalizez timpul pe care îl am la dispoziţie pentru aceste proiecte", a precizat, pentru AGERPRES, Ilie Bolojan.

Ilie Bolojan rămâne în continuare în funcţia de preşedinte al PNL Bihor. " 
Forrás : agerpres.ro 

U.I.
A Főtér közölte a hírt.Idézem :

"Nagyvárad csúcstartó az európai pénzek lehívásában. A továbbiakban is erre szeretne összpontosítani a város polgármestere.
Lemondott a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke, Ilie Bolojan, aki 2017 júniusa óta töltötte be ezt a tisztséget amellett, hogy Nagyvárad polgármestere és a párt Bihar megyei vezetője. A Mediafax-nak azt nyilatkozta, hogy nem tudja egyszerre teljesíteni az ezzel járó feladatokat, ezért a továbbiakban inkább csak önkormányzati teendőire összpontosít.
Nagyváradon jelentős számú európai uniós beruházás van folyamatban, ezek teljes embert igényelnek, mondta az elöljáró, aki már múlt héten benyújtotta lemondását a PNL főtitkárságán. 
Ilie Bolojan 2008 óta tölti be Nagyvárad polgármesteri tisztségét, 2012-ben és 2016-ban is újraválasztották. " 
Forrás : foter.ro 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése