Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. szeptember 25., kedd

Miért lett az ingyenes Szálka III park fizetős?

Primăria taxează accesul în Parcul Sportiv Salca!

 Fotó : bihon.ro 

Nagy sajtóvisszhangot okozott a Szálka park III átadása.Florin Birta alpolgármester ugyan átadta a váradiaknak a sportpályát,de mivel nem volt üzemeltetője, ideiglenesen bezárták,mert vandálok kezdték tönkre tenni.A Helyi Rendőrség vigyázott rá. Eddig rendben is volna.Történt egy nagy változás. A váradiak pénzét használták fel a park létrehozatalához.A legutóbbi Helyi Tanács döntése alapján a VSK/CSM lett a park adminisztrátora. Azok akik közel laknak a parkhoz, foghatják a fejüket, mert ha akarnak focizni,fizetni kell érte.Miért lett fizetős?A Jurnalul Bihorean ezt írja :

"Executivul a decis că terenurile trec în administrarea CSM şi, de asemenea, au hotărât că orădenii trebuie să suporte costul acestui serviciu.
Ca urmare, ceea ce fusese promis ca un parc sportiv cu acces liber, tocmai pentru că parcul e o investiţie realizată din taxele şi impozitele colectate de la orădeni, devine o bază sportivă privată, cu acces contra cost." 

Mennyibe kerül a sportolás a Szálka III parkban?

"Taxa pentru folosirea terenului de fotbal este de 40 lei până la ora 18:00 şi 80 lei, după, cu nocturnă. Un teren de tenis de câmp se va închiria cu 15 lei/ora, până la ora 18:00 şi 20 lei, după. Ora de tenis de masă va fi 10 lei respectiv 15 lei, cu nocturnă – echipamentul de joc, inclus.
În cazul baschetului, se va închiria câte un panou, cu 10 lei/oră fără nocturnă şi 20 lei/oră, cu instalaţie de iluminat." 

Mit mondott Florin Birta alpolgármester?

"Vicele Birta spune că tarifele impuse sunt cu 20% sub preţul pieţei orădene. Totuşi, cel puţin în cazul meselor de tenis de masă, preţul este chiar peste cel practicat în săli, unde jucătorii au condiţii incomparabil mai bune."

Megszólalt Ilie Bolojan polgármester.Ezt nyilatkozta :

"Primarul Bolojan apără decizia executivului de a taxa orădenii susţinând că „în condiţiile în care nişte adulţi se duc şi joacă pe un teren câte 3, 4 ore, copiii nu au acces la acel teren”.

„Prin urmare, trebuie să luăm măsuri să corectăm această situaţie. Pe de altă parte, există un grad de degradare generat de folosirea necorespunzătoare a acestor dotări şi e nevoie de o supraveghere suplimentară care costă bani. Mie mi se pare normal ca ca cei care folosesc această bază altfel decât copiii care se joacă acolo, care altfel ar trebui să plătească să joace pe bazele private, ar trebui să suporte o parte din cheltuielile făcute de municipiul Oradea pentru întreţinere”, a spus el, precizând că, de fapt, nici copiii nu au acces gratuit la terenuri. „Dacă vom constata că gradul de ocupare nu e cel corespunzător vom reaşeza aceste preţuri”, a mai zis Bolojan."
Forrás : bihon.ro 

Mit lehet erre mondani?A Szálka III parkhoz közel lakók nagyon pechesek.Ha ingyen szeretnének sportolni,akkor kell keressenek ingyenes parkot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése