Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. szeptember 6., csütörtök

Miért importálunk Ázsiából munkásokat ?

 
MARFĂ” RARĂ. Pentru firmele de transport din Bihor, şoferii sunt la fel de preţioşi precum bunurile pe care le transportă. Aproape că nu există firmă de profil în judeţ care să nu încerce să facă angajări, oferind în medie salarii de 2.000 euro. Şi totuşi nu găsesc doritori, aşa că la volanul TIR-urilor ajung tot mai mulţi sârbi, ucraineni şi moldoveni...
Forrás : ebihoreanul.ro

Nehéz helyzetben vannak a vállalkozók Bihar megyében,mert nem találnak sem szakmunkásokat,sem nem képzett munkásokat.Ezért kénytelenek importálni az Európai Unión kívüli országokból.Elsősorban Szerbiából,Moldovai Köztársaságból és Ukrajnából alkalmaztak munkaerőt.Az oka,van munka,de nincs aki dolgozzon.Bihar megyéből sokan nyugaton dolgoznak,mert többet keresnek,és jobban megvannak becsülve.Nem a személyes véleményem,mert egy percet nem dolgoztam külföldön,hanem az ismerősöktől tudom.Az eBihoreanul cikkében olvashat többet.

A cikkből azt tudjuk meg,hogy egyre több munkást hoznak a vállalkozók Ázsiából.Egyre többen érkeznek Vietnámból. Az általános vélemény róluk az, hogy jobban dolgoznak mint a hazai munkások,mert szorgalmasak,és nem "lógnak",nem "betegek",stb.Ez a helyzet várható,mert az utóbbi évtizedekben 4-5 millióan nyugati országokba mentek dolgozni,sőt egyre többen Kanadában és Egyesült Államokban vállaltak munkát.Kikkel lehet pótolni a hiányt?Elsősorban a hazai munkavállalókkal,de ha nincs,vagy kevés,akkor nincs mit tenni, importálni kell.Honnan?Az elmaradott szomszédországokból, és Ázsiából. Sajnos a migránsok többsége nem a munka miatt jött Európába.Nem akarnak dolgozni.Mit lehet tenni?Onnan importálunk,ahonnan lehet,ahonnan jönnek.

Vietnámból sokan jönnek dolgozni Romániában,mert sokkal jobban keresnek mint otthon.Mi is felkészülhetünk az ázsiaiak tömeges megjelenésére,mert Váradon óriási építkezési akcióba kezdtek a vállalkozók.A lerombolt gyárak területén lakóparkokat építenek.Sőt ,Viorel Micula 19 emeletes épületet akar építeni akar építtetni.

Miért importálunk Ázsiából munkásokat?Mert más a mentalitásuk.A Digi24 riportja választ adhat a kérdésre ' 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése