Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. január 22., hétfő

Pofon a nyugdíjasoknak és a Bolojan rajongóinak : "megszűnik az ingyenesség a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) járatain."

Kisebb a költségvetés, de „méltányos” 
Forrás : erdon.ro

"Jelentős, kórházakat és tanintézeteket érintő felújítások kezdődnek el Váradon, mondta el Mircea Mălan alpolgármester a pénteki sajtótájékoztatón. Valószínű, hogy megszűnik az ingyenesség a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) járatain." írja Neumann Andrea a Bihari Naplóban.

Hatalmas pofont kapnak a nyugdíjasok,mert megszűnik az ingyen bérlet.Ezt Mircea Mălan alpolgármester jelentette be szemrebbenés nélkül.Pénzhiánnyal magyarázzák,de lehet súlyos helyzetbe kerülhetett az önkormányzat,mert egyre másra jelentik be az emeléseket.Mindent emeltek amit lehetett.Az újabb célpont ,40.000 nyugdíjas, a legszegényebb réteg.Nem akarom dramatizálni a helyzetet,de sok kisnyugdíjas  kerül nehéz helyzetbe.Nem elég az árrobbanás,most megfosztják az ingyenes utazás lehetőségétől.Azt is kell számításba venni,hogy nem mindegyik nyugdíjas tud utazni,mert ágyhoz vannak kötve.Nagyvárad vezetőségét nem érdekli,csak a sok pénz.Hatalmas terveket készítettek,amihez nagyon sok pénz kell.Mi jöhet még?Nem tudom.Mit fognak még kitalálni?Nem tudom,de a 40.000 nyugdíjasból sokan szavaztak Bolojanra.Micsoda pofon a számukra. Idézet a cikkből :

"A sajtótájékoztató következő részben az elmúlt év megvalósításairól, nehézségeiről és a várható változásokról számoltak be Eduard Florea, a polgármesteri hivatal gazdasági igazgatóságának vezetője, valamint Nadia Haș és Sorin Iacob aligazgatók. Eduard Florea többek között elmondta: nem tudni, megoldható-e a továbbiakban az ingyenesség a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) járatain, ugyanis pénzügyi átláthatóságot is feltételez az, hogy uniós pénzalapokat pályázhasson meg az intézmény. Ez pedig azt jelenti, hogy valahol szerepelnie kell az ingyenes bérletek ellenértékének, melyekért eddig gyakorlatilag nem fizetett senki. A városi költségvetésből pedig nem tudják ezt kifizetni, hiszen ha a bérlet árát megszorozzák negyvenezerrel (a nyugdíjasok számával), akkor „egy kolosszális összeget kapunk, mely akkora, mint az OTL évi költségvetése”. Kedvezmények azonban valószínűleg továbbra is lesznek, ezek mértékét az elkövetkezendőkben állapítják majd meg."
Teljes cikk : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése