Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. január 15., hétfő

A román miniszterelnök azt állítja, nem beszélt akasztásról - Minek nézi a magyarokat ?

Mihai Tudose román miniszterelnök 
Mihai Tudose román miniszterelnök.Forrás :erdon.ro


"Mihai Tudose román miniszterelnök hétfőn azt mondta: nem beszélt akasztásról, amikor a múlt héten az erdélyi magyar pártok autonómianyilatkozatát kommentálta." - írja a Bihari Napló online oldalán. az MTI-re hivatkozva.Miről van szó? Magyarázata : 

“Amikor a zászlón való lengést említettem, az állami hatóságokra utaltam, amelyeknek alkalmazniuk kell a törvényt. Az ő mandátumuk fog a zászló mellett lobogni, ha nem szereznek érvényt a törvénynek. Erről beszéltem, nem valakinek a felakasztásáról” – jelentette ki a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottságának ülésére érkező román kormányfő."

Lehet szívből mondta,lehet nem figyelt a szavaira,de ebből nagy botrány lett Romániában és a nemzetközi sajtóban.Biztosan meglepődött a nyilatkozatának a hatásán.Lehet csak ennyi a szintje,neveltetése,stb.Mit mondott?


"Fara a minimaliza sau ignora subiectul, parerea mea este ca anul acesta va fi unul al incercarilor de a baga batul prin gard, noi sa sarim la ei, ei la noi, si anul asta sa devina unul al certurilor, in loc sa fie al unirii. Nu sunt trei mari partide, e drept ca nu trebuie ignorati, dar eu va spun foarte simplu: am transmis ca daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui. Cat timp canta ei acolo, la ei in curte, e una, dar din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare", a declarat Mihai Tudose la Realitatea TV, citat de realitatea.net

Minek nézi a magyarokat a miniszterelnök?A román sajtóban sokan kritizálták,mert nagyon "kényelmetlen helyzetbe " hozta Romániát.Lényegében a jelenlegi mentalitást mondta ki nyíltan.Nem foglalkozok a témával,mert egyrészt már nem időszerű,másrészt lesz még párja.A legutolsó hír szerint hétfő este Mihai Tudosie lemondott,vagyis mint miniszterelnök nem lesz lehetősége hasonlót nyilatkozni.Mit tanulhatunk mi magyarok?Azt,hogy egységben az erő.Ez a miniszterelnöki nyilatkozat lehúzta a leplet,mit gondolnak a magyarokról a román politikusok.

Mi lesz az autonómia sorsa?Nehéz megmondani,de a jelen helyzetben nem sok az esélye.Még hozzá kell adni,hogy a romániai magyarság nagyon megosztott.Az autonómia kérdése felvillantotta a megegyezés esélyét.Bár tévednék,de a romániai politikai mentalitás alig változott ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése