Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. január 12., péntek

Hogyan lehet segíteni a választáson azoknak a kettős állampolgároknak,akik nem tudnak magyarul ?

Bécs, 2014. április 6. Egy férfi átveszi a szavazólapot Csobánci-Horváth Iván konzultól a magyarországi országgyűlési képviselő-választáson a bécsi magyar nagykövetségen 2014. április 6-án. A külképviseleteken azok a magyar állampolgárok adhatják le voksukat, akik magyarországi lakhellyel rendelkeznek, a választás napján külföldön tartózkodnak, valamint március 29-ig felvetették magukat a külképviseleti névjegyzékbe és jelezték, hogy mely városban kívánnak szavazni. MTI Fotó: Filep István
Egy nagykövetségen szavazó az országgyűlési képviselő-választáson 2014. április 6-án (MTI-fotó: Filep István)


Feltevődött egy kérdés az országgyűlési választásokkal kapcsolatban ,melyet április 8-án tartanak meg Magyarországon.A Hiradó cikkében olvashatjuk a részleteket.A kérdés : Hogyan lehet segíteni azoknak a kettős állampolgároknak a választáson, akik nem tudnak magyarul?

Etikus-e,ha olyanoknak segítenek , akik egy kukkot nem tudnak magyarul,vagy nagyon gyengén beszélik a nyelvet?Ugyanis olyanok kaptak szavazási lehetőséget,akik nem értik a választási iroda levelét. Lehet rokon,szomszéd,vagy jó barát segítségével tölti ki a szavazó lapot,mert nem érti a kérdést és fogalma sincs kik a magyarországi pártok.A Híradó cikkéből kiderül,hogy : "Azok a magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel, regisztráció után levélben adhatják le voksukat, de csak az országos pártlistára szavazhatnak."

Lehet segíteni nekik,vagy nem ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése