Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. január 7., vasárnap

Elkezdődött az ortodox pravoszláv karácsony

Képtalálat a következőre: „pravoszláv karácsony”
Pravoszláv karácsony.Forrás : vojvodinaportal.com

"Az ortodox keresztények 13 nappal a nyugati keresztények karácsonya, december 25. után ünneplik Jézus születését." - írja az hu.euronews.com. Ezt olvashatjuk : 

"Az éjféli misével beköszöntött a karácsony az ortodox keresztény közösségekben is.

Az orosz ortodox egyház feje, Kirill pátriárka a moszkvai Megváltó Krisztus Székesegyházban celebrálta a szertartást sokak mellett az orosz kormányfő és felesége jelenlétében.
Vlagyimir Putyin Szentpéterváron töltötte ezt az éjszakát abban a templomban, amelyet Istenfogadó Szent Simeonról és Szent Anna prófétaasszonyról neveztek el. Az orosz sajtó hozzáteszi, hogy az orosz elnök édesapját ebben a templomban keresztelték meg.
Betlehemben a Palesztin Nemzeti Hatóság elnöke, Mahmúd Abbász is a meghívottak között volt."

Fotó: Bielik István / 24.hu 
"A hagyományokhoz híven tölgyfaágak égetésével, betlehemezéssel és közös imával ünnepelték ma a szentestét a pravoszláv egyház tagjai Szentendrén, a Belgrád-székesegyháznál. Az ortodox hívők egy része még mindig a Juliánus-naptárt követi, amely szerint a karácsonyi ünnep január 6-án kezdődik." - írja a 24.hu.
Teljes cikk fotókkal : 24.hu 

A pontosabb információ miatt olvassa el román nyelven az alábbi cikket : 

"Craciunul pentru crestinii ortodocsi de rit vechi este sarbatorit pe 7 ianuarie. Calendarul iulian sau pe stil vechi este decalat cu 13 zile fata de calendarul oficial. Biserica Ortodoxa Romana a trecut la noul calendar pe 1 octombrie 1924."
Teljes cikk : crestinortodox.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése