Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. január 20., szombat

Gyógyulást kívánok a 92 éves Imre bácsinak '

Fotó: Neagu Vlad 

"Pénteken 13 óra körül a villamos alá esett egy férfi Nagyváradon, a December 1 parknál. A közlekedés mintegy 15 percen keresztül szünetelt az említett szakaszon." - írja a Bihari Napló.A cikkből ezt tudjuk meg : 

"Az elsődleges információk alapján úgy tűnik, hogy a férfi szaladva próbálta elérni az állomásban lévő, 1R jelzésű villamost, azonban amint odaért, egyensúlyát vesztette, és elesett. Carmen Tocuț, a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) szóvivőjének tájékoztatás szerint a férfi esés közben a villamosnak, majd pedig a járdaszegélynek is nekiütötte a fejét. A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőséget a 112-es sürgősségi számon riasztották a helyszínre, a katonai tűzoltók szabadították ki a férfit, majd pedig a helyszínen elsősegélyben részesítették. Az esés következtében a férfi koponyasérüléseket szenvedett, a Nagyváradi Megyei Kórház sürgősségi osztályára szállították.

A villamosközlekedés mintegy 15 percen keresztül szünetelt az érintett szakaszon."
Forrás : erdon.ro 
Először az Info Trafic Facebook csoportban olvastam a balesetről,majd  Bihoreanul lapból értesülhettünk arról,hogy a sérült 60.Pár perccel később a Jurnalul Bihorean idézte az ISU szóvivőjét.Nem sokkal később a Bihari Napló fenn idézet cikkét olvastam.A Bihoreanul lap cikke félrevezető volt,mert 60 éves férfiről írt.Este hazaérkezve megnéztem az Egy Váradi Facebook oldalt.Meglepetéssel olvastam a hozzászólást ,amiből megismerhettem a sérült kilétét.

 "Jeleznem hogy jobban van. Maganal van. Sikerult egyen is mar. A neurochirurgia osztalyon van. Allapota ugymond stabil 92 eves korahoz kepest. Koszonom mindenkinek aki segitett neki. O a tatam. Meg nincs tul a veszelyen de eddig ugy tunik maradando agykarosodast nem szenvedett "

A sérültet jól ismerem jó néhány éve.Nagyon aktív életet él.Naponta többször sétál, bevásárol,ügyeket intéz.Néhány éve az utcán alig lehetett utolérni.Ha nem sétál,olvas.Jó példát mutat a fiatalok számára.A baleset körülményeit nem ismerem.Azt tudtam meg a mai napon,hogy jobban van.A fejsérülésével van még gond,de Imre bácsi szívós alkat,nem könnyen adja fel.Az analízisek bizakodásra ad okot.
Bárkivel történhet hasonló baleset,még ha vigyázz minden lépésére.Nagyon fontos volt,hogy gyorsan került a kórházba.A csúcsforgalomban kellemetlenséget okozott a baleset. Megjegyzem,hogy az internet hozzásegíthet a gyors információhoz.Azt érzékeltem,hogy a hír megosztáséval sok váradi értesülhetett a balesetről.Az Egy Váradi célja ebben az esetben is jól működött.Sokan kattintanak az oldalra,mely arra ösztönöz,hogy minél több hírt osszak meg az olvasóval.Százszázalékos munkát nem tudok "produkálni",mert 24 órán át kellene a számítógép előtt ülni.Kellemetlen az alpári hozzászólások,melyeket ki kell iktatni. Megtiltsam a hozzászólásokat?Ez egy lehetőség,de jól át kell gondolni,mert a fenti hír tanulsága,hogy hasznos lehetnek a hozzászólások. Ha tiltva lenne,akkor nem tudnánk többet.
Gyógyulást kívánok a 92 éves Imre bácsinak '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése