Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. szeptember 1., péntek

Múzeumi költözésről egyeztettek

Pásztor Sándor megyei tanácselnök 
Pásztor Sándor megyei tanácselnök 

"Csütörtök délelőtt a Püspöki Palotában a múzeumi tárgyak költöztetéséről egyeztetett Pásztor Sándor megyei tanácselnök, Exc. Böcskei László megyés püspök és Aurel Chiriac múzeumigazgató." - írja Ciucur Losonczi Antonius a Bihari Naplóban.Teljes cikk :


"Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke azt nyilatkozta az erdon.ro-nak: csütörtök délelőtt a Püspöki Palotában egyeztetett Böcskei László váradi római katolikus megyés püspökkel arról a folyamatról, melynek célja a Körösvidéki Múzeum végleges kiköltöztetése az épületből, és megállapodtak ennek menetrendjéről. A megyei önkormányzat azt szeretné, hogy szeptember hónap második felében elkezdődjön ez a költözés, ami persze attól is függ, hogy a procedúra, melyet már elindítottak a közbeszerzések elektronikus értesítőjén (SEAP), ne ütközzön nem várt akadályokba, de reményeik szerint ez gördülékenyen fog működni.
Bíznak tehát abban, hogy e hónap végén nekiláthatnak a költöztetésnek, és az év végéig sikerül ezt lebonyolítaniuk. „Azt gondoljuk, hogy mindenképpen jó volna, ha a jövő évre kevés dolog maradna”- fogalmazott. Hozzátette: ugyanakkor abban is megegyeztek, hogy 30 napon belül egy jól kidolgozott kivitelezési grafikon készül arról, hogy miképpen fog lezajlani ez a költözés, mert rengeteg műtárgyról van szó, és nyilvánvaló, hogy úgy kell lebonyolítani, hogy minél kevesebb problémát okozzon.

Grafikon
Következik tehát, hogy a szakemberek közösen összeállítják ezt a menetrendet, és reményeik szeptember végén, október első felében el tudják indítani a költöztetést, melynek része az is, hogy a Megyei Tanács jelen pillanatban úgy látja, hogy október közepére meglesznek az összes olyan új bútorok az új épületben, amelyek szükségesek a működtetéshez. Így egyszerre a költöztetés beindításával ott már rendelkezésre fognak állni azok a bútorok, melyek kellenek a gyűjteményes tárgyak elhelyezéséhez. „Úgy szeretném megszervezni a Megyei Tanács részéről mindezt, hogy naponta több költöztetés legyen, az új helyen fogadni tudjuk a tárgyakat, és ezt a folyamatot minél inkább próbáljuk lerövidíteni úgy, hogy még így is legalább 3 hónapot igénybe fog venni”- közölte Pásztor Sándor."
Forrás : erdon.ro
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése