Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. szeptember 2., szombat

Hamarosan megkezdik a „Szülőföldön magyarul” program kifizetéseit - Nőtt a támogatás összege

 
Illusztráció.Forrás : itthon.ma 

"Várhatóan két-három héten belül elkezdődnek a Szülőföldön magyarul program kifizetései – tudtuk meg Ady-Kovács-Ferenczi Noémitől, a pályáztatást végző Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) munkatársától." - írja itthon.ma a szekelyhon.ro forrásra alapozva.Biztosan sok váradi magyart érdekli.Teljes cikk : 

"Mint tájékoztatott, a magyar kormány támogatását folyósító Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. bizottsági döntésével jóváhagyta az RMPSZ előterjesztett javaslatát a Szülőföldön magyarul program kérelmei tekintetében, így már csak az OTP Bankon van a sor, hogy elkészítsék a támogatásra jogosult személyek listáját. Ez várhatóan néhány napon megtörténik– mondta. Miután ez megtörtént, az előző évekhez hasonlóan ABC sorrendben történik a kifizetés, és kilenc héten át tart. 

Idén 149 079-en igényelték a program nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatását, ebből 1843 hallgatói kérelem volt. 1785 támogatási kérést utasítottak el hiányzó iratok miatt. Mint ismeretes, ezentúl a támogatás összege 22 400 forint lesz, az eddigi 17 200 forint helyett. Az egyetemistáknak nyújtandó hallgatói támogatás összege viszont nem változott, továbbra is 2800 forint." 
Forrás : itthon.ma
 
Jó hír lehet sok váradinak,hogy nőtt a támogatás összege.
 
"Keddtől már benyújthatók a Szülőföldön magyarul pályázatok, jó hír, hogy nőtt az oktatási-nevelési támogatás összege – tájékoztat közleményében Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor."- írja az itthon.ma.Teljes cikk : 
 
"A pályázatokat a 2016/2017-es tanévre március 17-ig lehet beadni. Míg idén az oktatási-nevelési támogatás összege 22 400 forintnak megfelelő összeg (körülbelül 322 lej), azaz 5 200 forinttal (85 lejjel) több, addig a hallgatói támogatás összege nem változott. 

Tavaly az oktatási-nevelési támogatás összege 237 lej, a hallgatói támogatásé 40 lej volt. A magyar kormány a támogatást 2013-ban csökkentette le 22 400 forintról 17 200 forintra. 

A pályázat leadásához kötelező melléklet az igénylő szülő érvényes személyazonossági másolata, a gyermek érvényes személyazonossági másolata vagy születési bizonyítvány másolata, igazolás a tanintézménytől, amely tartalmazza az oktatás nyelvét, valamint az igazolatlan órák számát, és amennyiben a szülő családneve nem egyezik a gyermek családnevével, ezt indokló irat - olvasható a közleményben. 

Az igénylő szülő minden gyermeket, aki után igénylést nyújt be, egy adatlapon feltüntethet. Bővebb információkat a pályázatról, itt találhat."

[Forrás: Maszol] 
Forrás : itthon.ma
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése