Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. szeptember 16., szombat

In Memoriam Thurzó Sándor emlékhangverseny

"Szeptember 24-én, vasárnap délután 18 órától a „Múzeumi hangversenyek” elnevezésű sorozat keretében megemlékező hangversenyt tartanak Thurzó Sándor váradi zenetörténész, muzikológus emlékére a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ Múzeumtermében. Thurzó Zoltán zongoraművész, valamint a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Püspökségének szervezésében kerül sor az eseményre." - írja a Bihari Napló.Teljes cikk :

"Egy érdekes felfogás mentén lesz majd az esemény műsora kialakítva, amely eddig még nem volt soha Nagyvárad zenetörténelmében: Thurzó Zoltán úgy gondolja, hogy érdekesebb és mélyebb érzéseket válthat ki az, ha maga a közönség választja ki, mit is szeretne hallani az emlékkoncert keretében. Mivel Thurzó Sándor zenetörténész, muzikológus nyolc éve hunyt el, így a zongoraművész unoka ez alkalommal 80 komolyzenei alkotással fog „felkészülni”, DE amely nyomtatott „listáról” majd maga a közönség fogja kiválogatni azokat az alkotásokat, amelyeket szeretnének meghallgatni, és amelyek időben összesen 55 percet kell majd kitegyenek. Lehet „majd válogatni” Liszt, Chopin, Bach, Scarlatti, Mozart, Satie, Rachmaninov, Vieira, Grieg, Schubert, Schumann, Enescu, Bartók, Kodály, Shostakovich, Beethoven temérdek alkotásai közzül. Rendhagyó megemlékezés lesz. Akit szerettünk életében, és tiszteltünk – az sosem hal meg igazán. Minden klasszikus zene kedvelőt nagy szeretettel várnak, és azokat is, akik tisztelték Thurzó Sándort emberi és szakmai oldaláról is.

További információkat a www.facebook.com/Thurzo-Zoltan-Official/, valamint a www.thurzozoltan.com oldalon tekinthetnek meg.

Mindenkit sok szeretettel várnak az ingyenes eseményre."

Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése