Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. szeptember 14., csütörtök

Civilek helyett bulizók a Fekete-Sas palotában

A nagyváradi Fekete-Sas palotának a helyi önkormányzat tulajdonában lévő épületrészeiből el kell költözzenek a civil szervezetek 
A nagyváradi Fekete-Sas palotának a helyi önkormányzat tulajdonában lévő épületrészeiből el kell költözzenek a civil szervezetek

"A nagyváradi Fekete-Sas palotának a helyi önkormányzat tulajdonában lévő épületrészeiből el kell költözzenek a civil szervezetek, jelentette be Ilie Bolojan polgármester." - írja Pap István a Bihari Naplóban.Teljes cikk:

"A nagyváradi városvezető azzal indokolta döntését, hogy eddig évente mintegy 10-12 ezer euró jövedelme származott a városnak ezeknek a helyiségeknek a bérbe adásából, főként azért mert civil szervezetek voltak a bérlők. A cél azonban az, hogy jobban fizető bérlői legyenek ezeknek a helyiségeknek, méghozzá olyanok, amelyek több élettel töltik meg a több mint három millió euróból felújított épületkomplexumot, azaz Bolojan érzékeltette, hogy még több vendéglátóipari egységet látna szívesen a palotában. Bolojan számításai szerint az új bérlőktől évente mintegy százezer eurónyi bérleti díjat fog inkasszálni a város. Mint mondta, az érintetteket már értesítették arról, hogy szeptember 30-ig ürítsék ki az általuk elfoglalt épületrészeket, hogy októberben a város meghirdethesse a bérbe adási licitet a szabad, vagy azzá váló tíz helyiségre, melyek összterülete több mint ezer négyzetméter.

Civilek mennek, párt marad

Az intézkedés nyolc civil szervezetet érint, köztük a Nemzetközi Gyermekmentő Alapítványt, mely eddig 277 négyzetméternyi helyet bérelt a palotában, de mennie kell a Nagyváradi Magyar Diákszövetségnek és a Bihar – Hajdú-Bihar Eurórégió Alapítványnak is, melyek 270, illetve 105 négyzetméter hasznos felületű beltereket foglaltak el eddig. E tények alapján egyes sajtótermékek az RMDSZ elleni harc újabb epizódjának tekintik a polgármestri hivatal döntését, amiért az a szövetséghez kapcsolódó civil szervezeteket evakuál a Fekete Sas palotából, az igazsághoz viszont hozzátartozik az, hogy az Unicredit Bank és a drogmegelőző központ mellett az RMDSZ megyei szervezete is tovább használhatja a Fekete-Sas palotában a várostól bérelt 268 négyzetméternyi helyiségeit, legalábbis ezt állította Ilie Bolojan keddi sajtótájékoztatóján. Mennie kell viszont a Romániai Profi Újságírók Szövetsége Bihar megyei fiókszervezetének, A Romániai Vállalkozásösztönző Egyesületnek, a Francia-Román Alapítványnak, a Durgheu Vár Kulturális Alapítványnak és a Menumorut Kulturális Egyesületnek. Ilie Bolojan azt ígérte, hogy az elköltöztetett civileknek máshol biztosít helyet az önkormányzat, csak nem a városközpont legfrekventáltabb, legforgalmasabb övezeteiben."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése