Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. április 16., csütörtök

Virágot lopni szükségállapot idején sem kellene - Hogyan tudnánk segíteni Máriusz kertjének a gondozásában ?

 
Fotó  : Alexandru Nițescu.Forrás : erdon.ro 


"A nagyváradi Marossy Anna sétányon adódott alkalmunk beszélgetni a tegnap N. József Attilával, a Florius Art egykori tulajdonosának közeli barátjával, aki már korábban nyilatkozott porálunknak a virágosbódé jövője kapcsán. „Én segítettem Mariusnak elköltözni, és akkor megegyeztünk, hogy ha nem kerül új tulajdonos, megpróbáljuk fenntartani a helyet, hogy a városlakók kertje maradhasson” – fogalmazott portálunk munkatársának, elárulva azt is: „Mi úgy hívjuk, hogy Samu kertje, hiszen ez a rész Marius fiáé volt, ő ültetgette, gondozta a virágokat”. - olvashatjuk a Erdély Online cikkében. 

A legszomorúbb a cikkben,idézem : "Fotósunk kitépett virágok nyomait fedezte fel a helyszínen: láthatóan több tulipánt is kihúztak, gyökerestől. Ezzel kapcsolatosan megtudtuk, hogy nemcsak tulipánokat loptak el, hanem a hortenziák közül is eltűnt már legalább négy-öt." 

Csak dicsérni tudom N. József Attila a kert gondozóját,mert nagyon szépen visszaállította a virágokat.Hogyan tudnánk segíteni Máriusz kertjének a gondozásában ? Talán önkéntes alapon lehetne segíteni,mert munkáskézre is szükség lehet.Szükségállapot idején ezt nehéz megoldani.Sajnos őr nincsen,esetleg járőröző rendőrök miatt lehetne kevesebb a lopás.Talán a legjobb megoldás a térfigyelő kamera felszerelése volna.Igaz,a tolvajt ezt sem akadályozza meg a lopásba. 
Fotó: Alexandru Nițescu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése