Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. április 1., szerda

Hagyjuk a sárdobálást!? Hová jutottunk?


Fotó : Alexandru Nițescu 


"A napokban megjelent egy cikk azon személyekről, akik nem tartották be a házi elkülönítésre vonatkozó rendelet előírásait, így a hatóságok az intézményes karanténok egyikébe szállították őket. A hír kapcsán több felületen is megjelentek olyan hozzászólások, amelyekben azt nehezményezték, hogy ezeket az embereket az adófizetők pénzéből látják el. Sok diskurzus folyik szerte Európában a különböző kormányok intézkedéseiről, a politikusok között pedig szép számmal akadnak olyanok, aki politikai tőkét próbálnak kovácsolni a válsághelyzet egyes aspektusaira alapozva." - írja Pikó Stefánia a Erdély Online cikkében. Az újságírónő saját tapasztalatából merített, mert ő is dolgozott külföldön.Ideje volna félre tenni a sárdobálást.Elgondolkozva cikk tartalmán,elmondható,mélyre süllyedtek sokan,mert meggondolatlanul és felelőtlenül szólnak hozzá.Vannak írott és íratlan etikai szabályok, melyeket tiszteletbe tartani.Ha nem tartod tiszteletbe,büntetés jár.Tapasztalatom már van,mert két hétre letiltották az oldalamat a minősíthetetlen hozzászólások miatt.Találó Pikó Stefánia fogalmazása :

"A felfokozott idegállapotban szédítő gyorsasággal változik az éppen utálat tárgyát képező célcsoport. Kezdtük a hazatérőkkel, majd az idősek kerültek célkeresztbe, amint kitették a lábukat az utcára, most pedig félő, hogy a tömeges felmondások miatt az orvosokon csattan az ostor."

A koronavírus - járvány meddig tart? Ezt nem tudja megmondani senki sem.Elhúzódhat,mert ha Nyugat országai sorra elbuknak,sok ezren lettek áldozatok,mert nagyobb részük nem tartotta be az alapvető intézkedéseket.Pikó Stefánia szavain elgondolkoztam : "Van különbség aközött, hogy valaki értelmes módon, elfogadható hangnemben véleményez, vagy idegenek ezreit átkozza el, és nyilvános fórumokon, közösségi oldalakon halált kíván másokra. „Lőnének le a határon” – számos ilyen és ehhez hasonló hozzászólást olvashattunk az elmúlt hetekben."

Naponta az Egy Váradi Facebook oldalon hivatalos statisztikai adatokat olvashatnak,vagy olyan cikkeket osztok meg,melyek hasznosak lehetnek,és nem ad okot gyűlölködésre.A Facebook elrejti azokat a hozzászólásokat,melyek sértőek.Ha nem,akkor nekem kell törölni,melyet kénytelen leszek megtenni,van időm rá.Mindenki azt írhat amit akar a saját Facebook oldalán.Legfeljebb kap büntetést.

Mit tehetünk?Értelmes módon eltölteni az időnket.Fogadjuk meg Pikó Stefánia tanácsait,mert így talán könnyeben ki bírjuk,túl éljük a koronavírus- járványt.A legjobb védekezés,ameddig meg lesz az ellenanyag,az oltás,ha otthon maradunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése