Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. április 18., szombat

Olaszországi nagykövet a koronavírusról : ameddig nem érint személyesen,nem tudjuk megérteni mi ez a betegség

George Bologan.Forrás : universul.net 


George Bologan Románia olaszországi nagykövete egy interjút adott az Universul Net portálnak. Az olaszországi koronavírus - járvánnyal kapcsolatban több kérdésre felelt a nagykövet.Drámai helyzetekről számolt be.A román állampolgárok nehéz helyzetbe kerültek,mert el kellett dönteni,maradnak vagy haza mennek.Az olaszok nagyon lazán kezelték a koronavírus- járványt.Ennek az eredménye a sok áldozat. Kell tanuljunk a példájukból.A nagykövet szerint addig ameddig nem érint személyesen,nem tudjuk megérteni mi ez a betegség.Ameddig nem látod azt,hogy a családodból valakit tárgán viszik a sürgősségi osztályra,nem tudod felfogni a veszélyt. Idézet az interjúból : 

"Aceste persoane îmi spuneau mereu ”domnule ambasador, spuneți-le oamenilor să stea locului, să nu meargă în România, să nu iasă din casă. Până nu ești lovit de boală sau de tragedia unui deces și până când nu îl vezi pe unul de-al tău dus pe targă și băgat în terapie intensivă fără să știi dacă mai iese nu înțelegi ce înseamnă această boală. Lumea tratează lucrurile cu lejeritate”. Din nefericire în multe cazuri au avut dreptate."

A statisztikai adatok szerint Olaszországban a koronavírusnak 22.745 áldozata van, többségében idősek.Nem hiába könyörögnek a lakosságnak az államelnöktől kezdve,mert ezekben a napokban eldől,mikor fog tetőzni a koronavírus.Több mint 8.000 fertőzött van,melynek a száma rövid idő alatt megduplázódhat,vagy megtriplázódhat.Eddig 411 áldozatról tudunk. Raed Arafat tőle szokatlan hangnemben fenyegetőzött. Ma van az ortodox nagyszombat,este lesz a feltámadás ünnepe. A hagyomány szerint a templomba kellene menni, de kijárási tilalom van érvényben este 22 órától.Mit fognak tenni az ortodox keresztények?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése