Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. április 17., péntek

Egy anekdota a Rimanóczy gőzfürdőről

 
Rimanóczy volt szálloda és gőzfürdő.Volt Royal kávéház.Forrás : hu.wikipedia.org 


Rimanóczy Szálló és Gőzfürdő Nagyvárad híres épületei közzé tartozott 1989-ig.Az új hatalomnak nem az volt az elsődleges célja, hogy megőrizze Nagyvárad híres épületeit, tereit.Erre a sorsa jutott a Rimanóczy szálloda és gőzfürdő is. A Țiriac Bank gondoskodott róla,hogy a szálloda tönkremenjen. A gőzfürdő bezárásával megpecsételte a sorsát. Talán  találnak egy megoldást a felújításra, mint a Pénzügyi palota estében.Reménykedjünk! 

A Rimanóczy gőzfürdő közkedvelt volt a váradiak körében. Közel volt a központhoz, nem kellett kimenni a Félixfürdőre. Több anekdota maradt fenn a gőzfürdőről. Az egyik a következőképpen szól : 

"A Rimanóczy fürdőbe jártunk fúródni amikor az Electro-Metálban dolgoztam a Groza Peter utcán A gyárnak nem volt fürdője és így kaptunk fürdőjegyet minden hétvégén. Amikor éjszakások voltunk vasárnap reggel a munkából odament az egész váltás. Nők és férfiak külön, meztelenül fürödtünk. Volt meleg-hideg víz és egy szoba ahol le lehetett pihenni és masszőr is volt. Voltak kádas fürdök is az emeleten, csak házastársaknak adtak ki és kértek buletint, de azért be lehetett menni. Sokan a barátnőjükkel mentek. Amikor egyik kollégám ment a barátnőjével a kasszásnő megkérdezte hogy a nő kicsoda.? A feleségem mondta. Aztán pár nap múlva ment a feleségével és a kasszásnő megint kérdezte hogy a nő kicsoda.? A feleségem mondta Ez is? Kérdezte a kasszásnő. Aztán kapott a pofájára a feleségétől, hiába mondta hogy a kasszásnő csak viccelt. Sok szép emlékek. A félvilágot bejártam de meg egy ilyen varost nem találtam mint Nagyvárad !"
Forrás : Egy Váradi Facebook hozzászóló. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése