Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. április 21., kedd

Köszönet mindazoknak, akik betartották a kijárási tilalomra vonatkozó szabályokat

 
Nagyvárad karanténban.Fotó : Ovi D. Pop 


Április 21- én Klaus Johannis köszönetet mondott mindazoknak, akik betartották a kijárási tilalomra vonatkozó szabályokat. Elítélte mindazokat,akik nem tartották be a korlátozásokat,sőt még erőszakos cselekményekhez folyamodtak.Bejelentette,május 15-től várható a korlátozások fokozatos enyhítése a szakemberek véleménye alapján. 

Elmúlt három húsvét.Elmondható,a többség betartotta a kijárási tilalomra vonatkozó szabályokat.Ez azért dicséretes,mert a koronavírusnak nem sikerült sok embert megfertőznie.Maradjon otthon akció sikeres volt eddig,mert sokan megértették,csak így lehet eredményesen védekezni. Még nincs hatásos védőoltás,talán az év végére lesz, Addig nem marad más hátra,mint védekezni kell.A koronavírus járvány néhány nap múlva tetőzni fog.Aggódunk,mert szeretnénk túlélni ezt a járványt. 

Megfigyelhető volt,hogy Nagyváradon és Bihar megyében betartották a kijárási tilalomra vonatkozó szabályokat.Külön ki kell emelni a nagyváradiak és a nagyobb városok lakosainak a pozitiv hozzáállást. Vigyáztak magukra és másokra.Ezt tovább kell folytatni,mert a koronavírus mint láthatatlan ellenség bárkit megtámadhat.A nagyváradi hegyen élőknek valamival jobb a helyzetük,mert sok személlyel nem érintkeznek,csak ha vásárolni vagy az orvoshoz mennek.Hasonló a helyzet vidéken is. Megjegyzem,sok váradi a vidékre ment,mert ott nagyobb biztonságba érezhetik magukat. 

Az egyházak vezetőit meg kell dicsérni,mert ők is betartották kijárási tilalmat. Nem ösztönözték a híveiket arra,hogy istentiszteleteken vegyenek részt.Online formában közvetítették,hogy a hívek lássák és hallhassák az ünnepi istentiszteleteket.Biztosak lehetnek abban,hogy Isten elfogadta az imáikat,ha összhangban voltak az akaratával.

Május 15-ig még van majdnem egy hónap. Kibírjuk?Igen,ha élni szeretnénk. 

Klaus Johannis beszédéről többet a Maszol cikkében olvashat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése