Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. április 9., csütörtök

Mennyi karantén van Bihar megyében? - Féljünk a karantén lakóitól?

Forrás : biharmegye.ro


Mennyi karantén van Bihar megyében?Biharország cikkének a címe szerint 10 intézményes karantén működik április 9-én.Az Erdély Online cikkben hasonló statisztikát olvashatunk.

Egyre többen fejezik ki,hogy félnek a karantén lakóitól,mert azt feltételezik,hogy sokan elkaphatják a koronavírus fertőzést.Nagyváradon az Őssi negyedben nem fogadták jó szívvel az egyik iskola internátus vendégeit,mert karantént létesített a hatóság.Féljünk? A félelem emberi tulajdonság.A karantént éjjel-nappal őrzik a csendőrök. Ezért elméletileg nem kell félnünk.A híreket nézve-olvasva azt láthatjuk,hogy sok ezer külföldön dolgozó román vendégmunkás elindult,vagy indulni készül haza.Az ortodox húsvét egy hét múlva kezdődik.Hiába a könyörgés, hiába a fenyegetőzés karanténnal,sok ezren a diaszpórából a hagyományokhoz ragaszkodva Románia felé vették az útjukat. Lehet van valós oka,de jól tudják azt is az anyaországban egyre rosszabb a helyzet.5.202 igazolt fertőzött van,és 229 áldozat.Nem is beszélve a haldokló egészségügy siralmas helyzetét nézve sem .A koronavírusban meghaltak sincsenek biztonságban,mert "megrövidítik" az értékeiktől.

Inkább befejezem a mondanivalómat,mert rájuk is ezt lehet mondani,hogy : "Hiába hintesz borsót a falra, mert nem ragad rá."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése