Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. április 30., csütörtök

Egy haláleset margójára - Miért nem tudom elfogadni a választ?

Meghalt Kiskerekiben egy beteg 27 éves fiatalember.Miért? Mert állítólag nem egyezett bele, hogy a mentő kórházba vigyék. Harmadszor már nem jöttek érte, hiába kérlelte a polgármester a mentősöket. Hivatalosan a beteg a felelős a haláláért. Erről az esetről a bejegyzésemben olvashat.  

Sokszor találkoztam mentősökkel, de nem mint beteg.Soha nem " utaztam mentővel" ,csak mint a beteg hozzátartozója.Jó a véleményem róluk.Van olyan műszakjuk amikor nonstop dolgoznak.A mentővel sajnos sokszor találkozunk, az is igaz, az elmúlt egy hónapban kevésbé. 

Miért nem tudom elfogadni az illetékes válaszát? Mert erkölcsileg nem etikus.Lehet a belső rendelkezések szerint helyesen jártak el, de a beteg meghalt.Mire gondolok? Az " állami mentő " rossz helyzetben van .Kevés a mentős autó, kevés a személyzet.A fizetésük sem magas.Nem ez a helyzet a SMURD esetében. Volt egy helyzet, hogy öt órát vártam arra, hogy a súlyos beteget kórházba szállítsák, néhány óra múlva elhunyt. Az első kérdés, hány éves. Ha megfelel az elvárásoknak, jönnek és beviszik a kórházba.

Elmondok egy történetet. Az egyik nyolcvan év feletti beteghez kihívták a mentőt. Jöttek, de orvos nélkül. Hívták a SMURD-t. Beakarták vinni, de a bácsi nem egyezett bele. Rosszabbul lett. Ismét kihívták a SMURD-t. Nem volt mit tenni, bevitték a kórházba. Súlyos tüdőgyulladása lett, majd leállt a vese működése. Három napig kómában volt. A bácsi hat évet élt még. 

A mentős kötelessége az életmentés minden körülmények között is. A koronavírus járvány mindent felül ír. Vigyázzunk magunkra és egymásra! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése