Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. április 27., hétfő

A csernobili atomerőmű baleset után


A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű reaktora a baleset után.Forrás :hu.wikipedia. org

1986 április 26-án nem történt semmi olyan esemély, melyet ki lehetne emelni. Éltük a mindennapi életünket.Este a Híradóban egy szó sem esett katasztrófáról.A román és magyar híradók még véletlenül sem említették Cernobil város nevét.

1986 április 26-án késő este a Szabad Európa Rádiót hallgattam.Kiemelt hír volt az, hogy Szovjetunió felől atomsugárzást észleltek a skandináv országokban.Mi lehet? Számos találgatás kapott szárnyra. Moszkva mélyen hallgatott, majd tagadta a vádakat. Jött a május elseje, a munka ünnepe.A műholdak észleltek valamit, de nem kaptak semmilyen választ. 

Nekünk nem mondtak semmit. Szabad Európa Rádióból értesülhettünk bizonyos fejleményekről.Nagy nyomásnak volt kitéve Moszkva. Végül elismerte hogy mi történt Csernobilban. Elkezdtek jódot adni.Éltük tovább az életünket, mert nem volt jobb választási lehetőségünk.A teljes igazságot 1989 után ismertük meg.Moszkva titokba akarta tartani a csernobili atomerőmű balesetet ,mint most a kínaiak a koronavírust.1986-ban sem sikerült, 2020-ban sem. 

Készült egy megrázó film a csernobili atomerőmű balesetről.Ha szeretné jobban megismerni az eseményeket, olvassa el a Wikipédia cikkét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése