Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. április 22., szerda

Föld napja - Nem lehet megmenteni a püspökfürdői termál tavat

Föld napja nem hivatalos zászlója.Forrás : hu.wikipedia.org 


"A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Az eseményeket az Earth Day Network koordinálja. A napot 175 országban tartják." - olvasható a Wikipédián. A Google megemlékezik a Föld napjáról.Számomra a legrosszabb hír ,melyet a Krónika Online cikkében, nem lehet megmenteni a püspökfürdői termál tavat. 

Lehet a bezártságnak köszönhetem,hogy vissza emlékszem a gyerek és fiatalkoromra.Most van időm május 15-ig.Micsoda évek voltak azok.A Püspökfürdő,mai elnevezése Május 1 fürdő,,kedvenc kirándulóhelyeink közzé tartozott.A termálfürdővel kezdtük,a rezervátummal folytattuk,majd ha volt kedvünk,kisétáltunk a betfiai kráterhez az erdőn keresztül,közben megnéztük a tündérrózsát és a termál tó környékét is.Nagyon vigyáztunk a környezetre, mert a biológia tanárunk szerint tőlünk függ milyen környezetben szeretnénk élni.Ha vigyázunk rá,akkor a környezet is vigyáz ránk.Lehet a tanár úrtól ragadt ránk a természet szeretete. 

Venczel Márton biológus szerint az oka amiért eltűnik a püspökfürdői tó,az emberi mulasztás,vagy a gazdasági érdek miatt.A cikkben arról olvashatunk, hogy a turizmus beindulása után jelentősen csökkeni fog a tó mennyisége.a nyár közepe után.A sok strandot meg kell tölteni termál vízzel.Felelős nincsen,nem is lesz.Románia ezért nagyon nagy büntetést fog fizetni.Az új gazdagok pénzéhességét nem lehet csillapítani.Mit tehetek? Nosztalgiázok, mert még vannak emlékeim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése