Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. július 13., szombat

Optimista térképek Nagyváradon a váradiaknak és a turistáknak

 

"Még nem létező állapotokat ábrázoló turistatájékoztató térképek jelentek meg a napokban Nagyvárad belvárosában." - írja Pap István a Bihari Naplóban. Miről van szó? 

"Meglepetés érheti azokat a turistákat, akik a Nagyvárad belvárosában nemrégiben kihelyezett turistatájékoztató térképek alapján szeretnék bejárni a városközpontot. Az említett térképek ugyanis sétálóutcaként tüntetik fel a Fő (Republicii) utca korzója és a Zöldfa (Alecsandri) utca mellett a Bémer (Ferdinand) teret, ahol jelenleg a térátalakítási munkálatok folynak, illetve a Nagysándor József (Aurel Lazăr) utcát is, ahol gyakorlatilag még nem kezdődött el a felújítás. A térképen szintén gyalogos övezetként szerepel a Kossuth (Independenţei) utcai építkezés helyszíne, sőt, P, azaz Parkoló jelzést is berajzoltak oda, holott jó esetben az év végére készül el a már hosszú évek óta épülő mélygarázs, a létesítmény tetejére tervezett gyalogos terület kivitelezése pedig csak azt követően kezdődhet el." 

Milyen pénzből fizették ki a nem létező állapotokat ábrázoló turistatájékoztató térképeket?Ezt írja Pap István a cikkében : 

"Moş tudatta, hogy a térképeket, szám szerint tizenötöt, annak a 45 ezer eurós uniós projektnek a keretében kivitelezték, mely magába foglalja három boltíves településjelző tábla, nyolcvan oszlopra rögzített, illetve negyven épületekre felhelyezett útbaigazító tábla, továbbá harminc váradi műemléképület adatait ismertető, ezen épületek falára kihelyezett tábla elkészítését is. Ez az a projekt egyébként, melynek keretében hibás magyarsággal lefordított iránymutató táblák kerültek ki Nagyvárad belvárosában." 

Pikáns rész az közvécék helyzete.Ha tömegesen jönnek a turisták,két közvécét találnak.Idézet a cikkből : 

"A térkép feltünteti a belvárosi templomokat, kulturális intézményeket, szabadidő eltöltésére alkalmas helyeket és létesítményeket, hoteleket, kórházakat, gyógyszertárakat és éttermeket, valamint egyéb szolgáltatásokat.
Bejelölték a belvárosi közvécéket is, ami azért hírértékű, mert azokat a város tavaly bezáratta.
Külön furcsaság, hogy tegnap a belvárosban lévő, így a térképen is feltüntetett közvécé közül legalább kettő – a nagyvásártéri és a Bunyitay ligetben (Brătianu park) lévő – nyitva volt, azt azonban sem a polgármesteri hivatal sajtóosztálya, sem a hivatal ingatlanvagyon-kezelőségének illetékese, sem pedig a közterület-fenntartó vállalat szóvivője nem tudta megmondani, hogy tulajdonképpen melyik intézmény hatáskörébe tartozik a városi illemhelyek kezelése. Ilyenformán azt sem tudni, hogy ki nyitotta ki azokat." 

Ilie Bolojan úgy akarja megoldani az illemhelyek problémáját,kötelezné a vendéglátóipari intézményeket,hogy ingyenes legyen a saját illemhelyük használata a turisták számára.Micsoda remek ötlet,csak az érintettek nem örvendenek a végrehajtás tekintetében.Se közvéce,se ivókút nem lesz a központban.Ha szomjas leszel,menj és vedd meg jó drágán.Mit szólnak hozzá a váradiak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése