Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. július 24., szerda

Már Bukarestben vannak az új kulturális központ látványterve

 
Forrás: Bihari Napló


"A nagyváradi színház felépítésének százhúsz éves jubileumán tett említést Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke arról a távlati elképzelésről, miszerint Nagyváradon egy új, impozáns kulturális központ épülne." - írja a Bihari Napló. Részletes információ a cikkben :

"Mint megtudtuk, a megyei tanács már el is készítette a látványterveket, amelyeket elküldött a kulturális minisztériumhoz. A megyei tanács fogja elkészíteni az elő-hatástanulmányt is. A tervek szerint a több mint ezer férőhelyes kulturális központ a Körösvidéki Múzeum mögött lévő szabad telken épülne fel.

Mint lapunkban is olvashattak róla, a kulturális központtal kapcsolatos terveket Ioan Mang, a tanács alelnöke ismertette idén áprilisban. Az elképzelések szerint a debreceni Kölcsey Központhoz hasonló kulturális és kortárs művészeti központ mintegy 6300 négyzetméteren épülne fel. Maga az épület 1700 méteren terülne el, benne három színpad kapna helyet, a legnagyobb előadótér 1055 férőhelyes lenne. Az épület mellett 125 parkolóhelyet és zöldövezetet alakítanának ki. Az épület 3,5 millió euróba kerülne, teljes felszerelésével együtt pedig 6 millióba. Finanszírozását vagy teljesen a megyei tanács állja, vagy megpróbálnak kormányzati és uniós pénzeket is szerezni. A mostani költségvetésben 400 ezer lej van kiutalva erre."

Látványterv 
 
Forrás : Bihari Napló

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése