Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. július 26., péntek

Bizonytalan a két kórházi osztály sorsa '?

 
Fotó : Bihari Napló

"Várhatóan a jövő héten dönt az egészségügyi minisztérium a váradi városi kórház gyermekonkológia és gyermekhematológia osztályainak a sorsáról." - írja Pap István a Bihari Naplóban megjelent cikkében. Az utóbbi időszakban több olyan cikk jelent meg a helyi sajtóban, mely szerint a váradi városi kórház gyermekonkológia és gyermekhematológia osztályait meg akarja szüntetni a kórház menedzsere,Dacian Foncea.Közleményt adott ki,melyben tagadja a vádakat. Néhány idézet a cikkből : 

"Értetlenséget váltott ki a közvéleményben az a sajtóhír, miszerint a nagyváradi Gavril Curteanu Városi Kórház igazgatója, Dacian Foncea meg akarja szüntetni a kórház gyermekonkológia és gyermekhematológia osztályait. Az igazgató maga tagadja a hírt, állítása szerint csak átszervezni akarja a két említett osztályt, melyek megítélése szerint nem működnek hatékonyan." 

"Az ügyben Ilie Bolojan polgármestert is faggatta a sajtó keddi tájékoztatóján. A polgármester elárulta, hogy a jövő héten fog konzultálni a szaktárcával ebben a kérdésben. Leszögezte, hogy a kórházmenedzserek nem szüntethetnek meg osztályokat a minisztérium jóváhagyása nélkül. „Jelenleg a kórház javaslata nem bírja a minisztérium jóváhagyását. Jövő héten hozunk döntést ebben az ügyben, amelyben egyelőre eltérő vélemények vannak” – fogalmazott Bolojan. A polgármester hozzátette, hogy a kórházi osztályok megszüntetéséhez nincs szükség a polgármesteri hivatal jóváhagyására, az önkormányzatnak csak a különböző osztályok áthelyezésére vonatkozó döntésekre kell rábólintania. Arra a kérdésre, hogy elégedett-e a városi kórház jelenlegi menedzsmentjével, Bolojan csak annyit jegyzett meg, hogy az elkövetkező időszakban fog válaszolni erre a kérdésre." 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése