Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. július 16., kedd

Kolozsvári Caritas jelenség egy újságíró szemével

 Caritas, schema creată de un contabil care a ţepuit o ţară întreagă. „Când este domnul Stoica în mijlocul nostru, îl vedem ca pe Mesia“
Ioan Stoica.Forrás : Adevărul

Az 1990-es évek elején valóságos búcsújárás színhelye volt Kolozsvár .Történt hogy híre ment, hogy három hónap alatt a betett összeg nyolcszorosát veheti fel.Megrohamozták Kolozsvárt az ország minden szegletéről,Váradról is.Voltak akik eladták a házukat,az autójukat,azért hogy tegyék be a pénzüket a Caritasba.Az első "nyertesek" megkapták az összeget,de a nagy nyereség reményében sokan visszatették.

A legtöbbjük a mai napig nem kapták meg a pénzüket,mert a Caritas tönkre ment,vagyis nem tudott vagy nem akartak fizetni.Micsoda drámán mentek keresztül a károsultak.Se ház,se autó.A Caritas bukása sokakat drámai módon érintett.Stoica papa "cserben hagyta" a gyors meggazdagodni vágyókat.Mi lett a Caritas jelenség vége?A tulajdonos Ioan Stoicát elítélték,majd bezárták.Másfél évet ült, kiszabadulva éli világát.Az egykori könyvelőről nem sokat tudunk,kámforrá vált.A pórul járt károsultak "bottal üthetik a nyomát",mert a mai napig nem kapták vissza a betett összeget sem.

Később megjelent egy másik jelenség, a FNI.Nagyon sokakat becsapott,mert az emberek nem tanultak a Caritas példájából.Ez a piramis játék is "bedőlt",sokaknak a kárát okozva.Sem a Caritas, sem a FNI nem érintett,mert nem voltam az ügyfelük.

A Caritasról olvashatunk egy cikket az Evenimentul Zilei cikkében. Bogdan Eduard újságíró beszámol a részletekről,melyről volt tudomása.Ő volt az elsők között,aki csalásnak tartotta a Caritast. Több cikket irt a jelenségről A cikk szerzője ,

 
Ioan Stoica.Forrás : CanCan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése