Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. július 26., péntek

Átalakul a nagyváradi Aradi út és környéke

 
A parkolóhelyek kialakítása érdekében bontották le a házakat és garázsokat A szerző felvétele

"Kiszélesített út, új villamossínek, új parkolóhelyek – az év végéig teljesen megújul a váradi Aradi útnak az Aviatorilor utca és a Pece patak közötti szakasza, illetve annak környéke." - irja Pap István a Bihari Naplóban. Kerestem látványterveket,nem találtam,talán később közzéteszik.Idézetek a cikkből : 



"Az Aradi úti munkálatokról Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere számolt be keddi sajtótájékoztatóján. Elsőként az aradi országút és az Ogorului út között épülő új bekötőútról tett említést. Az új, 860 méter hosszú út egy része a repülők leszállási folyosójában van, ezért az útnak ezt a 125 méteres szakaszát befedik. A Bihar Megyei Tanács a munkálatok idejére a váradi önkormányzatnak adja át a munkaterületet, az átvételig a város megszerzi az építkezéshez szükséges engedélyeket. A kivitelezési időszak egy év és négy hónap, amiből négy hónap a tervezésre megy el, maga a munkálat egy évig fog tartani. A munkálatok forgalom alatt fognak zajlani, és semmilyen formában nem zavarhatják a repülők fel- és leszállását. A kivitelezés becsült értéke 1,8 millió euró áfával együtt." 



"Zajlanak a villamossín-bővítési munkálatok az Aradi úton. A polgármester bejelentette, hogy már végeztek is az Aradi út és az Aviatorilor utcai kereszteződésben a sínfektetéssel, és augusztus 5-től kezdődik meg az Aradi út bővítése az út közepén egészen a Vlădeasa utcai körforgalomig. Emiatt forgalomkorlátozások lesznek ott érvényben, például nem lehet majd abban az övezetben parkolni az Aradi úton. Az ott lakók a tömbházak másik oldalán kell majd parkoljanak, ott, ahol az elmúlt időszakban garázsokat és házakat bontottak le, és ahol a következő időszakban parkolóhelyeket fognak kialakítani. Az Aradi úton a villamossíneket már idén ősszel lefektetik, egészen a Pece patakig. Ezzel a munkálattal párhuzamosan fektetik a sínpályákat a bevásárlóközpontok mögötti területen és a polgármester ígérete szerint az év végére az egész övezetben elkészül a sínpálya." 



"Ilie Bolojan bejelentette, hogy felújítás alatt áll a Vlădeasa utca. Ezzel a munkálattal szeptember közepére végeznek is, vagyis addigra új aszfaltburkolatot kap az az utca." 


Román nyelven olvasható az oradea.ro-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése