Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. július 28., vasárnap

Caracali borzalmak - Esetem a 112-vel

 
Forrás : Főtér 


A romániai hírcsatornák szinte óránként beszámolnak a caracali borzalmakról.Harmadik napja Caracal áll a középpontban.Több magyar nyelvű cikk jelent meg az esetről.Az egyik legfrissebb a Főtér cikke. Idézetek : 

"Harmadik napja zajlik a nyomozás annak kiderítésére, hogy mi is történt pontosan abban a caracali házban, ahol emberi maradványokra bukkantak, de a gyilkosságok körülményei még mindig tisztázatlanok. A feltételezett gyilkos továbbra is tagadja, hogy ölt, bár az ellene szóló bizonyítékok egyértelműek. A rendőrség vasárnap reggel úgy döntött, hogy a helyszínre viszi a gyanúsítottat, hátha sikerül a jelenlétével előrelépést elérni az ügyben.
Folytatják a háztól alig egy kilométerre található tó átpásztázását is, ugyanis azt feltételezik, hogy újabb bizonyítékokra bukkanhatnak. Egyelőre gyilkosságra utaló nyomok helyett csak állati maradványokat találtak a tóban.
A DIICOT tájékoztatása szerint a gyilkost hét órán át hallgatták ki. Azt állítja, hogy azért gyújtott tüzet, hogy távol tartsa a szúnyogokat. A ház udvarán talált fémtartályban elrejtett hamuban viszont megégett csontokat és 21 emberi fogat találtak." 

Bogdán Tibor cikke,mely a Maszolban jelent meg nagyon elgondolkoztató.Idézem az első két bekezdést :

"Kegyetlenül meggyilkoltak egy 15 éves kislányt. Bukaresti lapok szerint a holttestet a gyilkos feltehetően feldarabolta és savban feloldotta. Tette pedig mindezt a rendőrség színe előtt.

No persze, azért ne essünk túlzásba: a rendőrség valóban, nem volt szemtanúja mindennek, hanem türelmesen várakozott, két és fél órán át a gyilkos háza előtt, csak ezután „ütött rajta” a feltételezett gyilkoson."

Várjuk meg a DNS minták eredményeit,mert csak ezután tudjuk meg,hogy a gyanúsított sorozatgyilkos vagy nem az.Az tény,hogy a felelősök tisztára mosása nagy ütemben halad. Megpróbálják elhárítani a felelősségüket,illetve minimalizálni az esetet.A legújabb hírek szerint a gyanúsított személgépkocsijában megtalált fülbevaló a feltételezett áldozaté volt a DNS minták alapján.Több hírcsatornán megjelent egy közlemény,mely percről percre beszámol a történtekről, România TV honlapján olvasható.

Románia híres lett a klánjairól.Cătălin Tolontan blogjában ez olvasható román nyelven :

"În cazul clanului ”Rechinului”, DIICOT a descoperit că traficanții făceau atât de mulți bani încât au cumpărat nu doar hoteluri și case în Cancun, ci și piața centrală din Craiova, una dintre cele mai mari din sud-vestul României!"

Sehogyan sem tudom megmagyarázni a rendőrség "bénázását",mert többször is hívtam a 112-es számot.Gyorsan elmondtam a lényeget,a diszpécser azt válaszolta,hogy tudják hol vagyok és várjam meg a rendőrségi autót.Kb. 5 óra hossza alatt megoldották a helyzetet,melyért kijár a dicséretet.A második alkalommal sürgős eset miatt hívtam a 112-t.Azt a választ kaptam,hogy várjak,mert nem tudnak mentős autót küldeni.Nem nekem volt szükségem a mentőre,a beteg mellett maradtam.A betegnek elfogyott a türelme.Felhívtam őket ismét,azt a választ kaptam,hogy tudják a címet,de még nincsen szabad mentő.Több mint öt órai várakozás után jött egy betegszállító,mellyel bevittem a kórházba,de a beteg életét nem lehet megmenteni.Ezért nem tudom megdicsérni a mentősöket,de megértem azt a helyzetet,hogy nagyon sok a munkájuk.

Hatalmas az érdeklődés és a felháborodás Románia szerte a caracali feltételezett gyilkosságok miatt. Még nem tudjuk mi történt valójában.Mit tudhatunk Caracalról?A Wikipédia ezt írja :

"Caracal municípium Olt megyében, Olténiában, Romániában.
A település a megyeszékhelytől, Szlatinától 45 km-re található.
Caracal volt Romanați megye székhelye, egészen a kommunizmus kezdetéig. 1994-ben municípiumi rangot kapott."

Népessége 2016-ban 35 207 fő.melyből 6 magyar nemzetiségű.

Térkép 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése