Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. július 16., kedd

A pénzügyi palotába költözik a Bihar Megyei Tanács

  
Augusztusra elkészül a palota felújításának műszaki terve.Forrás : Bihari Napló

"Az egykori váradi pénzügyi palota, majd poliklinika épületébe akar átköltözni a Bihar Megyei Tanács. A palota felújításának műszaki terve augusztusra elkészül."- írja Pap István a Bihari Naplóban.Végre valami jó történik a pénzügyi palotával.A cikkből kiderül mi volt a palotával és mi lesz.

"Évek óta üresen, leromlott állapotban éktelenkedik Nagyvárad Fő (Republicii) utcáján az a patinás műemléképület, melyet eredetileg pénzügyi palotának építtetett ifj. Rimanóczy Kálmán tervei alapján az irgalmas (mizeri) szerzetesrend, majd poliklinika működött benne. A rendszerváltás utáni hosszadalmas visszaszolgáltatási eljárás nyomán a római katolikus egyháznak ítélt ingatlan tulajdonjogát a Bihar Megyei Tanács elperelte az egyháztól. A közintézménynek most az a teve, hogy felújíttatja az épületet, majd átköltözik oda a jelenlegi Széchenyi (Traian) téri ingatlanból, melyen a Bihar Megyei Prefektúrával osztozik."

"Mint arról akkor lapunkban is beszámoltunk, az elképzelések szerint a felújított palota földszintjén közönségszolgálati részleg működne, az első emeleten irodahelyiségek és egy kisebb tanácskozóterem lenne, a második szinten kapna helyet a díszterem, míg a tetőtéren manzárdot alakítanának ki. Ugyanakkor a palotába költöznének a megyei tanács alárendeltségébe tartozó intézmények is, melyek most a város különböző pontjain működnek. Ezeknek a hivataloknak lenne hely bőven, hiszen a megyeházán jelenleg 1300 négyzetmétert foglal el az önkormányzat, míg az egykori pénzügyi palotában 5400 négyzetméter áll majd a rendelkezésére."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése