Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. június 7., vasárnap

Munkaerő hiánya miatt megtorpan Nagyvárad újjáépítése? Van megoldás?

Az Erdély Online cikke beszámol egy váradi problémáról,kevés a munkaerő, ezért az ország más területeiről kell "toborozni ",akiknek nincs hol lakniuk.Megtorpan Nagyvárad újjáépítése? Nem, mert új projektet szavazott meg a Helyi Tanács, blokkot építenek számukra. Hasonlít az 1970-es évek stratégiára, blokkokat építettek az osányoknak, majd eladták a váradiaknak miután elmentek Váradról. Idézet a cikkből:

"A Nagyváradi Helyi Tanács legutóbbi ülésén megszavazta a Densușianu híd és a vasúti híd közötti terület övezeti rendezési tervét. Az említett területen lévő telken álló három építményt lebontják, és a helyükön három, egyenként hatszintes tömbházat építenek, melyekben összesen 198 garzon és kétszobás lakás lesz, a tömbházak mellett pedig minimum száz parkolóhelyet alakítanak ki."

Miért, tehetjük fel a kérdést? A válasz :

"Az önkormányzat célja ezzel a projekttel az, hogy minél több munkaerőt csábítson Nagyváradra, a város ugyanis munkaerőhiánnyal küzd, ezért az ipari parkokban működő vállalkozások is kénytelenek máshonnan dolgozókat toborozni, akik közül sokaknak nincs hol lakniuk Váradon. "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése