Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. június 6., szombat

Miért kell lebontani a Bodola stadiont? Zatykó Gyula válasza

Zatykó Gyula szokásos interjúban nyilatkozott a többnyelvű táblák fokozatos kihelyezéséről a turisztikai útvonalokon.Választ adott arra a kérdésre, miért kell lebontani a Bodola stadiont és miért építenek új 12.000 férőhelyest az Ifjúsági /Tineretului stadion közelében.Idézet az Erdély Online cikkből : 

 "– Ha már a terveknél tartunk, felkeltette a váradiak érdeklődését a polgármester Facebook-bejegyzése, amelyben azt latolgatja, milyen legyen az új stadion. Ön szerint milyen legyen?

 – A város hosszútávú fejlesztési tervében szerepel egy új stadion építése, ez lassan napirendre kerül, mert a Kanonok sor melletti régi stadion állapota nagyon leromlott, nem érdemes felújítani, mert amúgy sem tudná teljesíteni az UEFA követelményeit. De a városrendészeti szabályoknak sem felel meg, mert nem rendelkezik megfelelő számú parkolóval, és lehetőség sincs parkolók létesítésére. Annak ellenére, hogy Nagyváradon gyakorlatilag megszűnt a magasabb szintű labdarúgás, a város nem maradhat stadion nélkül. Egy új stadion építése szerintem a labdarúgás fejlesztéséhez is lendületet adna. A Nagyváradi Városi Sportklub bajnokságokat nyer vízilabdában, kosárlabdában és nagyon sok szurkolót vonz a mérkőzésekre. Szerintem az új stadion tervének abból kell kiindulnia, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező nagyváradi labdarúgás újraéled és megtölti nézőkkel a lelátókat. Ezért azt gondolom, hogy egy 15–20 ezer férőhelyes stadion építésében kell gondolkodni. Valószínűleg az Ifjúsági Stadion szomszédságában, a Nagyváradi Egyetem sportpályájának közelében épül, és megvalósíthatósági tanulmánya még ebben az évben, építkezési terve pedig jövőre várható, építése pedig előreláthatóan 2021-ben kezdődik meg A polgármester nemrég a Târgu Jiu-ban épült stadionban járt, azt tartja a nagyváradi sportlétesítmény modelljének, annak az építése 8,5 millió euróba került, igaz, az csak 12.000 férőhelyes." 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése