Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. június 15., hétfő

Kutatás : honnan jöttünk, vagy kik vagyunk?



Andrei Știrbu Facebook bejegyzése érzékeny témát érint, a román nép őseredetét, vagyis a géta-dák történelmet. Én az 1960-as években azt tanultam, hogy a román nép a dák-géta nép utódja, melyek keveredtek a rómaiakkal.A rómaiak kivonulása után a dákok, vagy géták, vagy kevert rómaiak a hegyekbe menekülve megvédték magukat a vándorló barbár népektől, akik gyorsan átvonultak Dácián, vagy Dácsián. Ez volt a hivatalos kommunista verzió.

Andrei Știrbu alapos kutatást végzett ebben a témában. A bejegyzése szerint válaszokat kapott olyan kérdésekre, melyeket a román történészek rendszerint "elhallgatnak ".Honnan ered a román nép? Andrei Știrbu kereste a bizonyítékokat.A kutatásának az eredményei és következtetései nem fogják elnyerni a többség dicséretét. Megkérdőjelezni a dicsőséges múltat, nem "szerencsés ",mert sok kritikát kaphat.Az elmúlt 30 évben alig lett változtatva a történelem tanításán.

Előbb vagy utóbb a felnövő nemzedékeknek válaszolni kell, ugyanis a kommunista történelem elhasználódott. Új történelmet bizonyítékok nélkül nem lehet írni. Nagyon nehéz lesz a szembenézés. Napjainkban tombol a nacionalizmus. Változtatni kellene, de még nem jött el a megfelelő pillanat.Próbálkozások vannak, de ezek nem képesek megváltoztatni a többség történelmi mentalitását.

Olvassa el Andrei Știrbu válaszát a hozzászólásakra! Nézze meg a térképet. Nem csoda, hogy a többség soraiba "kiverte a biztosítékot a bejegyzés! 

1 megjegyzés:

  1. ceausescu törekvése a 70 években dugába fulladt amikor elakarta fogadtatni a történészek világkongresszusán Bukarestben a dáco-roman folytonossági teoriát. Vajon miért?.........

    VálaszTörlés