Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. június 20., szombat

Közös nevező két eltérő történelem szemléletmódnak?

Találkozott a magyar és a román külügyminiszter.A hírnek kellene örvendeni.Az utóbbi években a viszony a két ország között nem a legjobb volt.Ennek az egyik oka az eltérő történelem szemléletmódban keresendő. A teljes hír : 

"Fontos, hogy a román-magyar kétoldalú kapcsolatba ne vigyük be a történelem különböző szemléletét - többek között ezt szorgalmazta a magyar hivatali kollégájával való legutóbbi találkozón - mondta el az Európai Politikai Elemzések Központja (CEPA) által szervezett pénteki tanácskozáson Bogdan Aurescu "" külügyminiszter.

"Ezen a találkozón megbeszéltük, hogy a előfordulhat, hogy másképpen értelmezzük a történelmet, más-más szemszögből látjuk az eseményeket, de Fontos, hogy a román-magyar kétoldalú kapcsolatba ne vigyük be a történelem különböző szemléletét - többek között ezt szorgalmazta a magyar hivatali kollégájával való legutóbbi találkozón - mondta el az Európai Politikai Elemzések Központja (CEPA) által szervezett pénteki tanácskozáson Bogdan Aurescu román külügyminiszter.

"Ezen a találkozón megbeszéltük, hogy a előfordulhat, hogy másképpen értelmezzük a történelmet, más-más szemszögből látjuk az eseményeket, de fontos, hogy ezt ne vigyük be konfliktusként a kétoldalú kapcsolatainkba. Tiszteletben tarthatjuk egymás szemléletét a történelem fontos pillanatairól' - mondta a román külügyér, aki hozzátette: 'a múlt, az múlt, a jövőbe kell néznünk'.

Emlékeztetett: 2002 óta stratégiai partnerség van a két ország között, jelentős az árucsere forgalom és 'Románia azt szeretné, hogy ez a kapcsolat fejlődjön'. , hogy ezt ne vigyük be konfliktusként a kétoldalú kapcsolatainkba. Tiszteletben tarthatjuk egymás szemléletét a történelem fontos pillanatairól' - mondta a román külügyér, aki hozzátette: 'a múlt, az múlt, a jövőbe kell néznünk'.

Emlékeztetett: 2002 óta stratégiai partnerség van a két ország között, jelentős az árucsere forgalom és 'Románia azt szeretné, hogy ez a kapcsolat fejlődjön'. 
Forrás : www.agerpres.ro 

A múlt megítélése nagyon eltérő a két egykori szocialista országban.A történelem tisztázása nélkül nem lehet a " jövőbe nézni ".Egyszer le kell ülni és meg kell beszélni, ki kell beszélni a sérelmeket, a fájdalmas eseményeket. Jó volna, ha ezt minél hamarabb megtennék. A közös nevezőre jutni nagyon nehéz,de csak így lehetne megbékélni egymással.Ha mások megoldották, mi miért nem tudnánk? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése