Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. június 23., kedd

A szociális lakások bérlői felkészültek a kilakoltatásokra?


A Bihari Napló drámai helyzetről számolt be 2019 nyarán.A szociális lakások bérlőit arra kötelezik, hogy fizessék ki a tartozásaikat, sőt tartsák rendbe, újítsák fel a lakásaikat, mert ha nem, kilakoltatják őket.Idézek az egyik levélből :

 "712 állami lakás van Váradon a BN cikke szerint, 50 szerződést ezek közül már felbontottak. A Városháza tehát egy időzített bombán ül, ha nem vesz vissza ebből az embertelen magatartásból, a rá váró perekről nem is beszélve."

Azóta rosszabodott a helyzet.Több bérlőt a helyi tanács rendelete alapján kilakoltattak.A koronavírus járvány miatt kellett felfüggeszteni a rendelkezés végrehajtását. A vészhelyzet után a bérlők számíthatnak arra, kapnak felszólítást, majd jön a végrehajtó, lezárják a lakást és eladják azoknak, akiknek van pénzük megvenni. a lakásokat.

Több mint 1.400 szociális lakása volt az önkormányzatnak, melyből kb. 700 van még meg.Ha a bérlelt lakás a belvárosban van, akkor számíthat a felszólításra.A hátralevő időt használja fel a rendelkezések végrehajtására, mert talán megmenekülhet a kilakoltatástól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése