Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. július 19., szombat

Városszerte nem lesz meleg víz

Városszerte nem lesz meleg víz 
Mircea Mălan alpolgármester, valamint a nagyváradi Hőerőművek Rt., illetve a Termoficare Rt. vezetője sajtótájékoztatón számolt be a váradi vezetékcsere menetéről és a tervezett munkálatokról. 
Amint az alpolgármester elmondta, a fűtési vezetékek cseréjével kapcsolatban a rossz hír az, hogy augusztus 4 és 11 között megszakad a melegvíz-szolgáltatás az egész városban, mivel a munka a fővezetékeknél zajlik majd. A munkálatok egyik helyszíne a Borsi úton lesz, túl a vasúti hídon, a másik pedig a Dacia sugárút – Transilvaniei kereszteződésénél, illetve a Profi környékén.
Többet egyszerre
Mivel ezeket a munkálatokat, illetve az ezekből adódó megszakítást semmiképpen nem lehet kikerülni, úgy egyeztek meg a munkálatokat végző céggel, hogy erre az időszakra koncentrálják az összes olyan tevékenységet, mely a melegvíz-szolgáltatás megszakítását feltételezi.
A munka jelenlegi menetével kapcsolatban elhangzott: jelenleg a fűtési vezetékek cseréjének 24,6 százalékánál tartanak, ez enyhe, 1,6 százalékos elmaradás a tervezetthez képest, de igyekeznek behozni. Fontos, hogy összehangoltan menjen a munka, hogy minden jól működjön és a megszakítások minél kevesebb ideig tartsanak, mondta az alpolgármester.
Válaszként a feltett kérdésekre elhangzott: a projekt szerint legkésőbb 2015 december 31-ig kell használatba helyezni az új, gázzal működő hőerőművet, persze valójában hamarabb is, hiszen októberben-novemberben már szükség lesz a fűtés biztosítására.
Stănel Necula, az Electrocentrale Rt. ügyvezetője elmondta: a munkálatokat végző cég valójában több napi megszakításra kért engedélyt, de csak ennyit hagytak jóvá számára, hogy minimális kényelmetlenséget okozzon. Így párhuzamosan fognak majd több, megszakítást igénylő munkálatot végezni. Ezeket a cseréket egy olyan, hosszú időszakot követően végzik, amikor a minőség komoly kívánnivalót hagyott maga után. „Most ásnak, por van és zaj, de legalább utána nem lesznek majd meghibásodások és megszakítások” – mondta az ügyvezető.
Forrás : erdon.ro



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése