Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. július 17., csütörtök

Folytatódhat a partrendezés

Folytatódhat a partrendezés 
Csütörtöki sajtótájékoztatóján Pásztor Sándor vízügyi és erdőgazdálkodási államtitkár bejelentette: várható 1-2 héten belül folytatódhatnak a partrendezési munkálatok a városközpontban. 
Több olyan folytatható Bihar megyei befektetést sorolt fel tegnapi sajtótájékoztatóján Pásztor Sándor RMDSZ-es vízügyi és erdőgazdálkodási államtitkár, amelyek annak köszönhetően ébredezhetnek több éve tartó tetszhalott állapotukból, hogy április óta ő tölti be a jelzett tisztséget. Ezek közül az egyik a Nagyvárad központjában, a zsinagóga és a Szent László téri kishíd közötti Sebes-Körös-szakaszt érintő, 2012 óta stagnáló partrendezési munkálatok, melyekre az elmúlt napokban 1,7 millió lejt utalt ki a szaktárca, így várhatóan egy-két héten a kivitelező ismét mozgósíthatja az alkalmazottjait, illetve üzembe helyezheti munkagépeit. Amúgy körülbelül 5 millió lejre volna szükség a végső átadáshoz, az államtitkár abban reménykedik, hogy a költségvetés-kiigazításnál elcsípnek még összeget. Pásztor Sándor azt is jelezte: igyekeznek úgy dolgozni, hogy ne zavarják az önkormányzatnak a mélygarázs építésével kapcsolatos elképzeléseit.
Az államtitkár optimista más váradi, illetve Bihar megyei beruházásokkal kapcsolatban is. Abban bízik például, hogy sikerrel tudnak pályázni európai uniós forrásokra a Hegyközszáldobágy felől Váradra folyó Páris-patak és a Berettyóba ömlő Kösmő-patak völgyének rendbe tétele, illetve szabályozása érdekében, a Szektoriális Operatív Program környezetvédelmi tengelyének vonatkozó kiírása keretében összesen 9 millió eurót hívnának le ezen célok megvalósítása érdekében.
Forrás : erdon.ro  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése