Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. július 16., szerda

Tárgyát veszíti a parkolóvita

Tárgyát veszíti a parkolóvita 
Ilie Bolojan polgármester bejelentette: érvényteleníteni fogja azt a rendeletét, a Helyi Tanács pedig azokat a vonatkozó szabályzati cikkelyeket, amiket a Prefektúra kifogásolt.
Ilie Bolojan polgármester szerint így tárgyát veszíti majd az a peres eljárás, melyet a Prefektúra kezdeményezett a parkolási lehetőségekkel kapcsolatban. A városvezető azt ígérte: még a mai nap folyamán visszavonja a Tribunalului utcai parkolóház, illetve a Traian/Széchenyi tér környéki úgynevezett sárga színű parkolóhelyekre vonatkozó rendeletét, a jövő hétfői önkormányzati képviselő-testületi közgyűlés napirendi pontjai közt pedig szerepelni fog egy olyan előterjesztés, mely a parkolási szabályzatnak a kormánybiztosi hivatal által kifogásolt cikkelyeinek érvénytelenítésére vonatkozik.
Amennyiben a tanácsosok megszavazzák, augusztus 1-től ismét a régi szabályzat lépne hatályba, vagyis a szabálytalanul, azaz a kijelölt helyeken parkoló, de nem fizető autósok esetében a helyszín levő önkormányzati dolgozó 150 lejes bírságról szóló jegyzőkönyvet készít majd, mely feleződik, ha 48 órán belül a vétkes befizeti az összeget. Az illegálisan, vagyis a nem megjelölt helyen parkoló, és rajtakapott sofőrök pedig 300 lejt kell majd fizessenek, mely összeget azonban hivatalosan nem szabálysértési díjnak fogják nevezni, hanem egy tulajdonképpeni átkeresztelés folyományaként a jármű elszállítási költségeinek ellenértékét képezi majd.
Az elöljáró ugyanakkor leszögezte: továbbra is híve a limitált idejű parkolóhelyeknek. Bár megtehetné, több ilyen helyet mégse fog kijelölni, viszont megteszi majd helyette az Ingatlankezelőség, ugyanis ennek szintén jogában áll.
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése