Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. július 19., szombat

Augusztus 1-jétől az önkormányzat újra büntetheti az illegális parkolást

Mivel a prefektúra megtámadta a nagyváradi helyi tanács parkolási szabályzatának egyes részeit, a polgármester javaslatot nyújt be a városi tanácsnak a kifogásolt cikkelyek és a polgármesteri rendelkezés eltörlésére. Hétfőn, július 21-én ül össze a tanács, és erről is dönthet.
 
Ilie Bolojan polgármester szerint jogi értelemben véve, ha a kialakult a konfliktus tárgya megszűnik, a bíróságnak nem kell döntenie. A nagyváradi parkolási rendszerről a július 21-i soros tanácsülésen tárgyalhat a testület. Ha elfogadják a javaslatokat, annak hatálybalépésétől, vagyis leghamarabb augusztus 1-jétől a parkolási díj befizetését elmulasztó autóst 150 lejre bírságolhatják, ám ha 48 órán belül fizet, az összeg a felére, vagyis 75 lejre csökken. Ha az autó a közlekedési szabályokat megsértve (gyalogátkelőn, kereszteződésben vagy jelöletlen helyeken) parkol, és azzal akadályozza a járműforgalmat, az autót elszállítják, az elszállítási díj pedig 300 lej lesz. Emellett a járművezető 6 büntetőpontot kap a rendőrségtől, ami ezen felül 540 lej büntetést jelent.
A május közepén megnyitott emeletes parkolóház működési szabályzatának tervezetét nyilvános vitára bocsátották, pénteken, július 18-án délelőtt 10 órára a városháza nagytermébe várják az érdekelteket, hogy megtegyék észrevételeiket. A javaslat szerint augusztus 1-től óránként 1,5 lejért lehet parkolni a létesítményben, magánszemélyek 130, intézmények 100, a környéken lakók pedig 50 lejért válthatnak havi bérletet.
Forrás : biharmegye.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése