Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. július 17., csütörtök

Szabályozzák a Páris-patakot

Szabályozzák a Páris-patakot 
Jól egyezik Doina Pană vízügyi és erdőgazdálkodási miniszterrel, és elégedett az eddigi eredményekkel- jelentette ki csütörtökön az április óta hivatalban levő Pásztor Sándor államtitkár. 
Az RMDSZ Sas-palotabeli székházában tartott sajtótájékoztatóján Pásztor Sándor vízügyi és erdőgazdálkodási államtitkár több olyan befektetésre tért ki, melyek az elmúlt két-három évben stagnáltak, viszont most sikerült rájuk pénzforrást találni, és arra is felhívta a figyelmet, hogy Bihar megyei helyszínek az első két pozíciót foglalják el a költségvetési priorításlistán. Megtudtuk tőle: a szaktárca a közelmúltban 3 millió lejt utalt ki a bihardobrosdi gátépítési munkálatok folytatására. 2011-ben kezdtek el ott dolgozni, azonban a kivitelezéssel leálltak egy évvel később. A közel 21 méter magas létesítményből csak 6 méter magasságig jutottak el, amelyen a tavalyi év során három alkalommal is átfolyt a víz. A kapott pénzösszegnek köszönhetően most elérték a 9 métert, amúgy pedig az invesztíció teljes költsége 19 millió lej.
Váradon ökológiai szempontból állandó problémát a Hegyközszáldobágyról induló Páris-patak, ezért rendezni szeretnék ezt is- magyarázta ezután az államtitkár. A dokumentáció már 2011-ben elkészült, nemrég pedig a tendereztetés is lezajlott. A 15 millió lejes befektetés állami költségvetési pontként van feltüntetve, többek közt jövő őszig 1705 méter hosszan partrendezési munkálatokat végeznének, illetve 1705 méter hosszan csöveznének. Ugyanakkor, hogy megoldódjanak a környezetvédelmi gondok, az államtitkár azt szeretné, ha ezzel párhuzamosan az önkormányzat megbízásából csatornarendszert is kiépítenének a Dózsa György utca városszéli részén.
Teljes cikk : erdon.ro  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése