Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. július 27., vasárnap

Községi napok Borson, hídszerepben

Községi napok Borson, hídszerepben 
A hét végén tartották meg Borson a tizenhetedik községi napokat. A megjelenteket nép- és modern tánc, több koncert is várta, miközben alkalmi vidámparkban is szórakozhattak.
Az időjárás kissé ráijesztett a XVII. Borsi Községi Napok szervezőire, hiszen nem sokkal a megnyitó előtt zápor zúdult a községre, ami azonban alább is hagyott, mire kellett, csak a sátraik elől az aszfalton a vizet seprő néhány árus, illetve a színpadon ugyancsak a víztől szabadulni igyekvő szervezők látványa utalt a felhőszakadásra. A focipálya sportolásra csábító zöld gyepszőnyegén ekkor még viszonylag kevesen sétálgattak az árusok és vendéglátók sátrai között. A megnyitón Bátori Géza polgármester köszöntötte a megjelenteket, közöttük a környékbeli polgármestereket, alpolgármestereket, bele értve az ugyancsak környékbelinek számító, de határon túli Biharkeresztes és Bojt elöljáróit. Bátori Géza felelevenítette, hogy 17 éve az emberek és a települések közötti “hídnak” szánták a községi napot, amit el is értek, hiszen minden eddigi alkalommal ezrek vettek részt rajta, és reményét fejezte ki, hogy most sem lesz másként. Több szó nem is hangzott el, a színpadot a Margaréta menettánccsoport foglalta el, melynek több korosztálya változatos stílusú zenére adta elő számos koreográfiáját.
Három énekesnő
Következett Marcsi és Tibi bohóc (Stéfán Bodor Mária és Lélek Sándor Tibor, a nagyváradi Liliput Társulat bábszínészei), akik interaktív “bohóckodásba” vonták be a gyerekeket, amit egy színpad előtti közös limbózással zártak. A néptáncé lett ezután a főszerep: a helyi Galagonya és a biharszentjánosi Szentjánosbogár csoport lépett színpadra, előbbi gyerekcsoportja mezőségi és szatmári, a nagyok sárpataki, míg utóbbiak lány körtáncot, és marosszéki táncokat bemutatva, közben a II.-IV. osztályosok furulyáztak, a Borsszem citerazenekar három népdalt adott elő. Rövid szünet következett, mely alatt a gyarapodó közönségnek volt ideje szétnézi a lacikonyhák, árusok, a vidámpark környékén, és produkciókat látva méltatlanul kevesen tértek vissza a színpad elé, amikor három fiatal hölgy, a váradi Fazekas Kriszta, illetve a községbeli Barta Bernadett és Vass Timi következett. Mindhárman könnyűzenei magyar és világslágereket adtak elő, néha az eredeti előadóktól alig alacsonyabb színvonalon, de mindenképpen legalább úgy, sőt, tekintetbe véve az élő előadást, jobban is, ahogyan azt drága playbackelő “sztárok” szokták tenni. A műfajok sokszínűsége között, ami ugyancsak a lányok javára írható, tudósító szubjektív véleménye szerint Krisztának a Hajolj bele a hajamba című Péterfy Bori-dal, Bernadettnek az AC/DC Highway to hell-je, míg Timinek a Katy Perry-dal (bár a mezítlábas Bon Jovi-s prudkció is jó volt) állt a legjobban.
Sztárvendég
A későbbiekben az AmazonÁsz együttes igyekezett mulatásra bírni a publikomot, és mivel közben besötétedett, újabb látványosság is szembe tűnt, ugyanis az árusoknál a forgó-világító-villogó játékok és értelmetlen kacatok újabb generációját fedezhettük fel, rácsodálkozva feltalálóik szűnni nem akaró kreativitására. Az est sztárvendége, már jóval 22 óra után, Tolvai Renáta volt. A Megasztár 5 nagyváradi győztesét talán csak akkor fogadta volna nagyobb ováció, ha vállpántos, térdig érő fekete pólóruhája helyett a 2012-es VIVA Comet-gálán viselt, többet megmutató, mint eltakaró strasszköves ruhájában lépett volna fel. “Úristen, de sokan vagytok”, örült meg ő is a közönségnek az elmondása szerint egyenesen Siófokról érkezett énekesnő, aki saját szerzeményeivel indított (Playdate, Hagylak menni, Promise), és az ilyen koncerteken megszokott kb. háromnegyed órát volt színpadon. A programban nem volt benne, de a szentjánosi Trio Dance csoport következett, a három kislány modern tánckoreográfiákat adott elő. A tánc egy másik dimenzióját mutatta be az Unique hip-hop tánccsoport, amikor előadták egyebek mellett azokat a koreográfiáikat, melyekkel bel- és külföldi sikereket értek el, produkcióik akár sportteljesítménynek sem voltak utolsók, méltán vívták ki velük a műfajt szeretők elismerését. Éjféltől diszkó kezdődött, a szervezők szerint ekkor már 3-4 ezer ember volt a focipályán, ám vasárnap estére a tapasztalatokra alapozva ennek akár a dupláját is várták.
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése