Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. augusztus 3., szombat

Többet kell fizetni az ivóvízért,a fűtésért - Meddig bírják a drágulást a váradiak?

 
Drágította a vízdíjat a nagyváradi helyi tanács.Forrás : Bihari Napló

"A nagyváradi helyi tanács tegnapi ülésén elfogadott határozat szerint egy köbméter ivóvízért mától 3,7 lejt kell fizetni áfával együtt az eddigi 3,60 lej helyett, a csatornadíj 2,27 lej lett köbméterenként az eddigi 2,17 lej helyett, míg az esővíz-elvezetésért köbméterenként 0,49 lejt kell fizetni az eddigi 0,41 lej helyett. A víz- és csatornadíj 4,17, illetve 4,61 százalékkal nő, ezzel szemben az esővíz-elvezetés tarifája 8,89 százalékkal emelkedik." - olvasható a Bihari Naplóban. Pap István cikkében olvashatunk arról is,hogy drágult a fűtés is.Meddig bírják a drágulást a váradiak?Idézet a cikkből :

"Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) módosította a nagyváradi hőerőmű által előállított hőenergia termelési és szállítási árát. A lakossági fogyasztók esetében elenyésző mértékben, gigakalóriánként 46 banival emelkedett az előállítási ár, ami a szállítással és az áfával együtt mától 325,78 lejt tesz ki. A lakosságnak ennek ellenére továbbra is 276,15 lejt kell majd fizetnie minden elfogyasztott gigakalória után, ugyanis a város az áremelkedést kiegyenlítő mértékben emelte a szubvenciót." 


Pap István cikkében arról számol be,hogy többe kerül a centenáriumi ünnepség. Mennyivel?"414 ezerrel lejjel".Ez egy jelentéktelen összeg,melyet a váradiak örömmel fizetnek ki.A Bihri Naplóban megjelent cikkben arról is ir Pap István,hogy ismét Kirei Melinda RMDSZ-es helyi tanácsosvolt a fő ellenzéki,aki mindenbe belekötött.Pedig életbe lépett egy megállapodás a négy párt között.Miről van szó?Idézet a cikkből : 

"A tanácsülés után Kirei Melinda lapunknak elmondta, hogy a pénzelköltés legális módja az lett volna, ha az APTOR belefér a költségvetésbe, de mivel ez nem sikerült, akkor meg kellett volna nézni azt, hogy melyik rendezvényről mondjon le az egyesület. Ha már mindezek a rendezvények le vannak szerződve, akkor azt kellett volna megállapítani, hogy melyik jövőbeni rendezvény költségvetését bővítsék, „de hogy a virágkarnevál megszervezéséhez kötötte az alpolgármester ezt dolgot, ez övön aluli ütés volt!” – fogalmazott Kirei." 

Florin Birta válaszát ne vegyük komolyan,mert az évből majdnem öt hónap,mely alatt biztosan elfogják költeni a hiányzó pénzt.Idézet a cikkből : 

"Florin Birta a tanácsülés után azt mondta az újságírók kérdéseire válaszolva, hogy a centenáriumi ünnepség költségei nagyobbak lettek a tervezettnél, ezért a költségeket azoknak az eseményeknek a költségvetéséből fedezték, amelyeket a jövőben fognak megszervezni. Azt állította, hogy most valójában visszatették a még megrendezésre váró események költségvetésébe az elköltött pénzt, noha a tervezet szakjelentésében feketén-fehéren az áll, hogy a centenáriumra és a fogathajtó versenyre költik a pénzt."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése