Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. augusztus 22., csütörtök

Hőség és szél a Szent László téren




Tömegrendezvények megszervezésére alkalmatlan a Szent László tér.A városvezetés a tér felújítása előtt azt hangoztatta, melyet el is hittek a váradiak, hogy tömegrendezvények megtartása miatt teszik.Majdnem öt év elteltével azt mondhatjuk, hogy az érv nem elfogadható.Ugyanis elkezdődött a burkolat repedezése. Miért? Mert a nagy tonnájú autók súlyát nem tudták elviselni. Kijavították, de azzal a feltétellel, nagy tömegrendezvény nem lesz tartva a téren.

Számomra egy idegen tér lett a Szent László tér.Ez személyes vélemény, melyet nem kell figyelembe venni.A. tény az tény marad, még ha nem is tetszik.

Az első két fotót augusztus 20-án készítettem az Új Kenyér Ünnepén, szemben a Városházával.Elképzelhetik milyen hőség volt.Árnyékban 35 Celsius-fokot mértek. Aki csak tudott árnyékba menekült, vagy esernyővel védekezett.Szép nemzeti szónoklatok voltak, majd a papok áldották meg az új kenyeret.A pár száz résztvevőt a hőség nagyon próbára tette.A hőség miatt nem tudtam sokáig maradni.Többen elkezdtek hazafelé menni.Igaz, nem vettem igénybe a volt 1-es patika előtti napernyőket.Szebb ünnep lehetett volna, ha több árnyék lett volna. A Havasi koncert miatt nem lehetett megtartani a Szent László tér közepén. 

A harmadik fotó augusztus 21-én készült a Havasi koncerten.A szél megzavarta a koncert hangulatát.Több ezer váradi jegy nélkül állva nézze végig.Voltak akiknek sikerült leülni.Köztudott, a Szent László tér nagyon huzatos. Milyen lesz a Kert /Avram Iancu utca lebontása után? 

Az ígeret szerint a régi Ócskapiac helyén egy 5.000 férőhelyes új sportcsarnokot fognak felépíteni, mely alkalmas lehet nagyobb tömegrendezvény megtartására.Addig marad a Szent László tér, a vár, a Rhédey-kert /Balcescu park, Nagyvásártér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése